Gimnázium, Szakgimnázium
2021. augusztus 4., szerda, Vianney Szent János, Domonkos, Dominika napja van.
Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda
[ Hírek (2017-2018 tanév) / KKFKK NYÍLT NAP A SZENT LÁSZLÓBAN ]

​​​​​​​​​​2018. január 11-én a Kisvárda Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ a Szent István, a Debreceni és az Óbudai Egyetemmel karöltve tartott nyílt napot az intézményünkben. Lehetőségünk volt vendégül látni Magyar Ferenc kancellárt, Prof. Dr. Palkovics László rektorhelyettest, Prof. Dr. Friedrich László dékánt, Prof. Dr. Lakner Zoltán dékánhelyettest, Pásztorné dr. Huszár Klára oktatási dékánhelyettest a Szent István Egyetem képviseletében, Prof. Dr. Komlósi István dékánt és Prof. Dr. Pető Károly dékánt a Debreceni Egyetemről, Szigeti Ádám kancellárt, Kutni Mátyás kancellári kabinetvezetőt és Prof. Dr. Felde Imre dékánhelyettest az Óbudai Egyetemről. A Szent László Katolikus Gimnázium mellett Belinszky Katalin a KKFKK igazgatója volt a nap házigazdája és szervezője.

A megnyitón, amelyen részt vettek az intézményünk végzős tanulói és az érdeklődő kollégák Belinszky Katalin igazgatónő tartott tájékoztatót a KKFKK működéséről, az egyetemek képviselői pedig azokról a képzésekről, amelyek hamarosan Kisvárdán is elérhetőek lesznek. Az igazgatónő kiemelte, hogy a KKFKK prioritásnak tekinti a nívós képzést nyújtó felsőoktatási intézmények bevonását a helyi oktatásba, ezért esett a választás a meghívott egyetemekre. Emellett a felsőoktatás megjelenése a városunkban is nagy jelentőséggel bír, hiszen számos lehetőség nyílik meg a helyi és környékbeli fiatalok előtt.

Az igazgatónő tájékoztatóját követően az egyetemek képviselői adtak általános információt az intézményeikről és a képzéseikről, kiemelve, hogy a hamarosan Kisvárdán megjelenő szakok rendkívül népszerűek és keresettek a felvételizők körében.

Az általános tájékoztatást követően, az érdeklődő diákok a következő képzésekről szerezhettek információt: turizmus – vendéglátás BSc, mezőgazdasági mérnöki BSc (Debreceni Egyetem), mérnökinformatikus BSc (Óbudai Egyetem), élelmiszermérnök BSc (Szent István Egyetem).

A nyílt nap sikerességét mi sem bizonyítja jobban, mint a résztvevő diákok és előadók rendkívül pozitív visszajelzései. Bízunk benne, hogy a KKFKK továbbra is fejlődik a városunkban, és a jövőben is sor kerül hasonló programokra a Szent László Katolikus Gimnáziumban és Szakgimnáziumban.

[ képek... ]


Látogatók száma: 420 | Készítette: Stoni
© 2009. www.szlki-kisvarda.hu - Minden jog fenntartva. Jogi nyilatkozat
Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox | Optimális felbontás: 1280x1024
Tesztelve: Firefox 3.x, Internet Explorer 7 és 8, Google Chrome, Safari 4