Gimnázium, Szakgimnázium
2021. augusztus 4., szerda, Vianney Szent János, Domonkos, Dominika napja van.
Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda
[ Hírek (2016-2017 tanév) / Bronzérem az Európai Junior Informatikai Diákolimpián ]

Mint arról korábban beszámoltunk, Kovács Marcell Balázs 10.B osztályos diákunk a 2017. június 20-án megtartott válogató versenyen a legjobb eredménnyel került be a Magyarországot képviselő csapatba. A versenyt 2017. szeptember 6-13. között rendezték Szófiában (Bulgária), ahol végül a magyar válogatott két bronz minősítést szerzett, s legnagyobb örömünkre ebből az egyiket Marci érdemelte ki, aki a második versenynapon öt helyezést javított az előző napi eredményén. Hazaérkezése után arra kértük, hogy röviden számoljon be a versenyről:

- A verseny előtt részt vettünk az ELTE-n egy bentlakásos edzőtáborban augusztus végén, ahol három csapattársammal – Horváth Anna Lili, Vágó Bendegúz és Varga Balázs – együtt készültünk az ELTE Informatikai Kar tanárainak vezetésével. A két csapatvezető – dr. Horváth Győző és Menyhárt László Gábor – mellett dr. Zsakó László tanszékvezető egyetemi docens is segítette a felkészülésünket, nagyon sokat tanultunk az egy hét alatt.

A versenyre szeptember 6-án utaztunk el, s egész idő alatt változatos programok vártak ránk a versenynapok között. A megnyitó ünnepséget a Szófiai Egyetemen tartották, ahol bemutatkoztak a csapatok, majd gyakorlási lehetőséget kaptunk. A tényleges verseny két fordulója mellett ellátogattunk a Muzeiko tudományos múzeumba, kirándultunk Plovdiv óvárosába, megtekintettük Szófia belvárosát is, de lehetőségünk volt játékos feladványokban is fejleszteni tudásunkat a többi ország válogatottaival közösen.

Szeptember 12-én az egyetemen került sor a díjkiosztásra, ahol a legjobbak átvehették arany-, ezüst- és bronzérmeiket. Nagyon örültünk, hogy két bronzérmet kapott csapatunk. A hazatérés után mindenki folytatja a munkát, s igyekezni fogunk az ott szerzett tapasztalatokat felhasználni a későbbiekben – zárta beszámolóját Kovács Marcell Balázs.

[ képek... ]


Látogatók száma: 543 | Készítette: Stoni
© 2009. www.szlki-kisvarda.hu - Minden jog fenntartva. Jogi nyilatkozat
Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox | Optimális felbontás: 1280x1024
Tesztelve: Firefox 3.x, Internet Explorer 7 és 8, Google Chrome, Safari 4