Gimnázium, Szakgimnázium
2021. augusztus 4., szerda, Vianney Szent János, Domonkos, Dominika napja van.
Szent László Katolikus Szakközépiskola, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda
[ Hírek (2014-2015 tanév) / Püspöki látogatás ]

„Örüljetek az Úrban szüntelenül!
Újra csak azt mondom, örüljetek.
Emberszerető jóságotokat ismerje meg mindenki!”
Fil 4,4

2015. december 13-án, advent harmadik vasárnapján bemutatkozó látogatást tett városunkban a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye új püspöke, Palánki Ferenc atya. A 10 órakor kezdődő szentmisén, a gyertyagyújtás örömteli percei után püspök atya homíliájában kitért a szeretet mindenek feletti megtartó és közösség formáló erejére, ami által nem csupán gazdagodik lelki életünk, hanem példaadó módon egymás segítségére is lehetünk.

Az adventi időszak várakozással teli titokzatosságát nem könnyű megérteni a ma emberének, ám mégis érezzük, hogy a szeretet gyakorlása egyben boldogságunk forrása. Ez az érzés az evangélium által erősödik bennünk: az Egyház közösségéhez tartozunk, lelki kapcsolatban vagyunk mindannyian, akik Isten igéjéből táplálkozunk. A misét követően püspök atya a Szent László Katolikus Középiskola, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda intézményegységeivel ismerkedett meg, találkozott a nevelőtestület tagjaival, majd az iskola aulájában a dolgozókkal közösen gyújtották meg a harmadik adventi gyertyát.

Délután 15 órától a városi jótékonysági karácsonyi koncertet is megtekintette püspök atya, melyen közreműködött a Kisvárdai Fesztivál Kórus – akik között számos Szent Lászlós pedagógus is van -, illetve a Miskolci Szimfonikus Zenekar Faragó Sándor karnagy vezényletével. A koncerten a közel 140 fős gyermekkórus előadásában csendült fel Selmeczi György Millenniumi ódája. Szólót énekelt Máté Eszter, Zilahi Zoé és Monostory Zselyke, a Szent László Katolikus Általános Iskola 4. osztályos tanulói.

[ képek... ]


Látogatók száma: 448 | Készítette: Stoni
© 2009. www.szlki-kisvarda.hu - Minden jog fenntartva. Jogi nyilatkozat
Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox | Optimális felbontás: 1280x1024
Tesztelve: Firefox 3.x, Internet Explorer 7 és 8, Google Chrome, Safari 4