Óvoda
2021. október 21., csütörtök, Szent Orsolya, Szent Celina napja van.
Óvoda – Hírek

[ Hírek ]

Gyászhír

2018. március 26.

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy intézményünk dolgozója, drága kolléganőnk, mindenki Ági óvónénije 2018. március 26-án tragikus hirtelenséggel eltávozott közülünk.[ képek... ][ tovább... ]


ELISMERÉS A VÁROSI PEDAGÓGUS NAPON

2017. június 2.

A városi pedagógus napi ünnepségen intézményünkből Dudásné Popovics Angéla óvodapedagógus vehette át Az Év Óvodapedagógusa kitüntető díjat Leleszi Tibor polgármestertől.
Dudásné Popovics Angéla 1990-ben a Budai Nagy Antal Óvónői Szakközépiskolában szerzett óvónői képesítést. 1997-ben a Vargha István Pedagógiai Főiskola óvodapedagógus szakán végzett. 2003-ban a Debreceni Egyetem Hajdúböszörményi Pedagógiai Főiskolai Kar Preventív és differenciáló szakán, fejlesztő pedagógus szakvizsgát tett. Munkája során volt általános iskolai tanító Tuzséron, dolgozott a Városi Bölcsőde és Rehabilitációs Napközi Otthonban.

[ képek... ][ tovább... ]


A Szent László ovisok sikere

2017. április 12.

A városi ovis olimpián a mai napon I. helyezést ért el a nagycsoportosokból szervezett csapat. A csapat tagjai: Auer Zsombor, Baglyos Eleonóra, Bogár Roland, Buda Lilien, Erdélyi Anna Nikoletta, Joó Pál, Kántor Dana Fédra, Kepics Jázmin, Kovács Renáta, Kővári Máté. Felkészítők: Szászi Ildikó, Dudásné Popovics Angéla. Csatakiáltásuk:
"Szent Lászlósok mi vagyunk,
minden erőt bedobtunk,
az olimpián helytálltunk!
Éljen a Szent László!"

[ képek... ]


Felvételi előjegyzés

2017. március 30.

Felhívjuk az óvodás korú gyermekek szüleinek a figyelmét, hogy a SZENT LÁSZLÓ KATOLIKUS ÓVODA a 2017/2018-as tanévre felvételi előjegyzését a következő időpontban tartja: 2017. április 24-28-ig 8-16 óráig. Minden kedves szülőt és gyereket szeretettel várunk! További részletekért kattintson a képre! Parkolási lehetőség az udvarban biztosított!

[ képek... ]


A tűzoltóságon

2016. november 24.

A nagycsoportos óvodások a „Tűz” témakör feldolgozása során a tűzoltóságra látogattak el. A gyermekek közelről, szakavatott tűzoltó előadása során ismerkedhettek meg a különböző eszközökkel, autóval, azokat ki is próbálhatták. A látogatás során az ovisok számára is látható volt, hogy a tűzoltóknak folyamatosan tanulniuk kell, így az oktatóterembe is bekukkanthattak. A gyermekek nagyon élvezték a látogatást. Köszönet a megfelelő, gyermekközpontú elöadásnak.

[ képek... ]


Termésáldás

2016. október 18.

Óvodánkban már hosszú évek óta hagyomány, hogy az őszi gyűjtőmunka keretein belül, a zöldségekkel, gyümölcsökkel, termésekkel való ismerkedés során a gyermekek fantáziáját is erősítjük. Mit lehetne ebből elkészíteni, mihez hasonlít ez a termés? Aztán évről-évre szebbnél szebb, érdekes figurákat faragtunk, készítettünk. Ebben az évben a jubileumok évét éljük Szent László csodatetteit dolgoztuk fel, ezekhez a történetekhez alkottunk állatokat, embereket. A csodatettek főbb mondanivalóit jelenítettük meg a termésekből kialakított kiállításon. Balázs Atya jóvoltából az elkészített őszi kosarak is megáldásra kerültek.

[ képek... ]


Ősz

2016. október 14.

A mai gyermekek nagy többsége még nem vett részt ház körüli munkákban: almaszedés, kertgondozás, állatetetés. Ezen szerettünk volna kicsit változtatni, valamint az ősszel kapcsolatos ismereteiket bővíteni a nagycsoportosoknak. Szülői segítséggel látogattunk el egy almás kertbe, ahol megfigyelhettük a felnőttek munkáját, majd ki is próbálhattuk azt. Boldogan vettek részt az almaszedésben. Nagyszülői segítséggel közelről figyelhettük meg a szarvasmarhák életét, láttunk terelést, etetést. Az istállóban közelről láthatták a kis bocit, házi apró jószágot. A konyhakertben megfigyelhettük a zöldségek, gyümölcsök termesztését is. Persze a jó munka jutalma sem maradhatott el. A gyermekek a délelőtt történtekről boldogan mesélnek, játékukban nyomon követhető.

[ képek... ]


KIRÁNDULT AZ ÓVODA

2016. október 12.

Az állatok világnapja alkalmából állatsimogatáson vett részt Papon, a Napfény Állatfarmon az óvoda minden csoportja. A gyermekek örömmel mozogtak az állatok között, etették, simogatták őket. A háziállatokon kívül egy barátságos lámát is testközelből figyelhettek meg a gyermekek. Ismerkedhettek a gondozók munkájával, illetve azzal is, hogy melyik állat milyen élelmet szeret, hol alszik. Minden gyermek sok kellemes élménnyel tért haza.

[ képek... ]


Zarándoklat Máriapócsra

2016. október 10.

Óvodánkból két csoport buszos zarándoklaton vett részt Máriapócson. Gábor Atya fogadta a gyermekeket. Röviden mesélt a gyermekeknek a templom, illetve a könnyező Szűz Anya képének történetéről. A templom látogatás után a zarándokház udvarán található játszótéren tölthettek a gyermekek kellemes pillanatokat. A gyermekek által megfogalmazottak – „Ugye óvó néni, ez egy boldog nap!”- elárulták, hogy jól érezték magukat.

[ képek... ]


Árvácska ültetés

2016. október 7.

Tegyük szebbé környezetünket. Ez is lehetett volna a nagycsoportosok jelmondata, amikor a szülők segítségével felajánlott több tucat árvácska elültetésébe kezdtek az óvoda közvetlen bejáratánál, és környezetében. Az ültetés elején közvetlen megfigyelés útján szerezhettek tapasztalatot a növények felépítéséről, részeikről. A talaj előkészítése után minden gyermek maga ültethette el a saját tő árvácskáját. Azóta is nap, mint nap figyelhetik a virágok fejlődését. Ápolhatják őket.

[ képek... ]


MÁRIA ÜNNEP AZ ÓVODÁSOKKAL

2016. október 2.

„Köszöntünk Téged, Szűz Máriát
Jézus Krisztus édesanyját!”

A nevelés széles skáláján a vallásos és az alapvető emberi nevelés nemcsak kiegészítik egymást, hanem egyik a másik nélkül nem létezhet. A vallás nincs ráakasztva az emberre, hanem emberi mivoltának összetevője. Minden szülő legfőbb vágya, hogy gyermekéből a lehető legjobb embert nevelje. Nagy örömünkre szolgál, hogy óvodánkban közel 200 gyermek szülei választottak minket segítőtársul ehhez a „feladathoz”.

A Szűz Mária névnapja és születésnapja is szeptember hónapra esik, az óvodás korú gyermek számára ezek kézzel fogható ünnepnapok. Az új és régi óvodások a családtól, ezen belül az édesanyától való elvállással küzdenek a mindennapok során, így nagy segítség számunkra, ha tudatosíthatjuk a gyermekekben, hogy az óvoda dolgozói mellett van egy édesanya, mindenki édesanyja, aki napról napra, a napok minden pillanatában vigyáz ránk, ő Szűz Mária.

Ezért évről évre, már hagyományként szeptember közepén, az intézmény udvarán összegyűltek az óvoda gyermekei, szüleik, az óvoda dolgozói, és az óvoda lelkész vezetésével, együtt sétáltunk át a Római katolikus templom kertbe, ahol Szűz Mária szobrához vittük el először az emlékezés, hála, szeretet jelképeként a virágainkat, gyertyát gyújtunk. Együtt imádkoztunk, énekeltünk. Majd a templomban Balázs Atya Mária közben járását kérte, kegyelmébe, gondviselésébe ajánlotta óvodánk „nagy családját”. A mi kis évnyitó ünnepségünket a karitász kedves tagjainak vendégszeretete zárta.

„Te vagy földi éltünk vezércsillaga,
Édes reménységünk kegyes Szűz Anya!
Téged rendelt jó Anyánknak az Isten Fia,
Azért áldunk örvendezve, ó Szűz Mária!”

Deme Sándorné, Dudásné Popovics Angéla

[ képek... ]


Felvételi előjegyzés

2016. március 24.

Felhívjuk az óvodás korú gyermekek szüleinek a figyelmét, hogy a SZENT LÁSZLÓ KATOLIKUS ÓVODA a 2016/2017-es tanévre felvételi előjegyzését a következő időpontban tartja: 2016. április 25-27-ig 8-16 óráig. Minden kedves szülőt és gyereket szeretettel várunk! További részletekért kattintson a képre! Parkolási lehetőség az udvarban biztosított!

[ képek... ]


Szent Lászlósok a Szent Lászlóban, avagy óvodásaink a középiskolai laborban

2016. március 5.

Vidám gyermekzsivaj töltötte be az elmúlt napokban iskolánk természettudományos laborját, ahová nagycsoportos óvodásaink tettek látogatást, s ahol rácsodálkozhattak a bennünket körülvevő világ nem mindennapi csodáira. Kosztya Gézáné, Jolika néni, kémiai bemutatóval várta az apróságokat. Érdekes és látványos kísérletekkel kalauzolta el kis vendégeinket egy olyan csodálatos világba, ami a mindennapi ember számára felfoghatatlan. Köszönjük az együtt átélt élményeket kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

[ képek... ]


TERMÉSÁLDÁS ÓVODÁNKBAN

2015. november 22.

Már hosszú évek óta minden ősszel egy hetes projektet szervezünk a termések, zöldségek megismerése után arra, hogy melyik termésből vajon mit is lehetne készíteni. Ebben az évben egy bibliai történet feldolgozása adta az alapötletet, és Noé bárkáját készítettük el, a kiszállás pillanatait megvalósítva. A bárka elkészítésében a szülők is aktív résztvevők voltak. Valamint a gyűjtő munkában is aktívan részt vettek. A szebbnél szebb bábokat az óvónénik a gyermekek ötleteiből alkották meg. Valamint kellemes esti elfoglaltságként a szülők is készítettek bábokat.

A jól sikerült bárka, és berendezése több napos kiállításként szerepelt óvodánkban. Természetesen a papi áldás sem maradt el. Az iskola ebédlőjében gyűltek össze a szülők, gyermekek, óvónénik. A szépen elkészített termésekkel tele kosarakat, az ajándékba kapott almát, közös imádság után Csaba Atya áldotta meg. Majd együtt fogyasztottunk az almából.

[ képek... ]


Állatok világnapja

2015. október 20.

Óvodánkban igyekszünk minél több ismerethez juttatni a gyermekeket úgy, hogy az ismeretszerzésbe minél több érzékszerv bekapcsolódjon. Azt is tudjuk, hogy az élmények így még jobban bevésődnek a gyermek emlékezetébe. Ezért is döntöttünk úgy, hogy egy közeli állatfarmra utazunk el. A farmon hozzáértő, gyermekszerető felnőttek kíséretében nézhettük meg a háziállatokat, illetve egy-két kivételes állatot is. Külön öröm volt a gyermekek számára, hogy nem csak nagy állatokat, de kicsinyeiket is láthatták, simogathatták. Kellemes délelőttöt töltöttünk a farmon, sok-sok élménnyel tértek haza a gyermekek.

[ képek... ]


Mária ünnep az óvodásokkal

2015. október 11.

Óvodásaink számára már évek óta hagyomány, hogy szeptemberben ellátogatunk a Római Katolikus templomba, az udvarán található Szűz Mária szoborhoz virágot viszünk, együtt énekelünk, imádkozunk. Zsolt Atya áldásával indulhattunk el mindannyian a gyermekek, szülők, óvodai dolgozók az új nevelési évbe. A következő történetet hallottuk az atyától, mely mindenki számára tanulságos lehet a mindennapi élet feladatainak teljesítéséhez, hiszen tudjuk, hogy a jó Isten a legnehezebb pillanatokban is velünk van.

Egyszer egy ember álmodott, hogy a homokban jár, Isten mellett. Előre lépve azt látta, hogy háta mögött dupla nyomokat hagy. Az egyik az Istené volt, a másik pedig a sajátja. Az ember megértette, hogy minden lábnyom egy napot jelent az életében. Akkor megállt, és visszanézett a lábnyomokra. Azt vette észre, hogy voltak egyes szakaszok, ahol csak egy lábnyomot látott kettő helyett. Visszatekintett egész életére. Nagy meglepetés érte: életének abban a szakaszában, ahol csak egy lábnyomot látott, szomorú napjai voltak. Azok a napok tele voltak aggodalommal, türelmetlenséggel, magánnyal, rosszindulattal és fájdalommal. Akkor az ember szemrehányóan fordult Isten felé: "Te azt ígérted, hogy mindennap velünk maradsz! Miért nem tartottad meg ígéretedet? Miért hagytál egyedül az élet rossz perceiben, azokon a napokon, amikor szükségem lett volna rád?" Isten mosolyogva ezt mondta: "Kedves fiam, egy pillanatig sem hagytalak el. Mindig szerettelek, és szeretni foglak. Azok a lábnyomok, amiket életed nehéz napjain látsz, az enyéim... Akkor ölben vittelek téged."

[ képek... ]


TERMÉSÁLDÁS AZ ÓVODÁBAN

2014. november 21.

Az óvodai élethez szorosan kapcsolódik a gyermekek gyűjtőmunkája. Ilyenkor ősszel sokfajta érdekes terméssel érkeznek óvodásaink az oviba. Több éves hagyomány, hogy termésáldás keretében kiállítást is szervezünk termésbábokból. Ebben az évben a gyermekek ötleteit figyelembe véve a mesék birodalmába hívtuk meg a látogatókat. A gyermekek fantáziájára bíztuk, hogy melyik termés mire is hasonlít, mit lehet belőle elkészíteni. Majd az óvó nénik kezei által megvalósultak az ötletek.
Kellemes délutáni elfoglaltság volt a gyermekek részére a termésáldás, ahol Zsolt Atya megáldotta az előkészített őszi kosarakat, almát, és magát a kiállított tárgyakat. Majd együtt imádkoztunk, énekeltünk. A nap befejezéseként, a kiállítás megtekintése közben a szentelt almát együtt fogyasztotta el az óvoda apraja-nagyja.

[ képek... ]


Mária ünnep az óvodásokkal

2014. október 19.

Óvodásaink számára már évek óta hagyomány, hogy szeptemberben ellátogatunk a Római Katolikus templomba, az udvarán található Szűz Mária szoborhoz virágot viszünk, együtt énekelünk, imádkozunk. Zsolt Atya áldásával indulhattunk el mindannyian a gyermekek, szülők, óvodai dolgozók az új nevelési évbe. A következő történetet hallottuk az atyától, mely mindenki számára tanulságos lehet a mindennapi élet feladatainak teljesítéséhez, hiszen tudjuk, hogy a jó Isten a legnehezebb pillanatokban is velünk van.

[ képek... ][ tovább... ]


Játékos angoloktatás az oviban

2014. június 17.

A Szent László Katolikus Óvodában számos képzési területen foglalkoznak a gyerekekkel. Az egyik ilyen az angol nyelv oktatása, ahol játékos keretek között ismerkedhetnek az idegen nyelv tanulásával. Az erről készült összeállítást megtekinthetik a tovább gombra kattintva.

[ tovább... ]


Felvételi előjegyzés az óvodában

2014. április 21.

Felhívjuk az óvodás korú gyermekek szüleinek a figyelmét, hogy a SZENT LÁSZLÓ KATOLIKUS ÓVODA a 2014/2015-ös tanévre felvételi előjegyzését a következő időpontban tartja:
2014. április 22-25-ig naponta 8-16 óráig.


[ részletek... ]


Szavalóverseny nagycsoportosoknak

2014. március 31.

A kortárs költők műveiből rendeztek városi szavalóversenyt nagycsoportos óvodások részére a Móricz Zsigmond úti tagóvodában. A Szent László Óvodát négy nagycsoportos képviselte: Kaibás Sára, Károly Levente, Máté Csaba Csongor, Reschner Bence. Felkészítőjük: Baloghné Buczkó Judit és Deme Sándorné.


A zsűri döntése alapján:
I. helyezett: Máté Csaba Csongor
II. helyezett: Reschner Bence

Gratulálunk a gyerekeknek, és felkészítőiknek is!

[ képek... ]


„Tarka lepke, kis mese” - Rajzverseny az oviban

2014. március 19.

2014. március 14-én a városban és környékén élő nagycsoportos óvodások részére rajzpályázatot hirdetett óvodánk. Minden óvodából 5 fős csapatokat vártunk. Összesen 36-an jelentkeztek a megmérettetésre. Kányádi Sándor: A kisfiú, aki ibolyát látott című történetét hallgatták meg a gyerekek, majd arról rajzot készítettek. A felkészítő pedagógusok figyelemmel kísérhették a gyermekeket egy kivetítőn keresztül.

[ képek... ][ tovább... ]


Elkészült a bemutatkozó kiadvány 2. száma

2014. február 26.

Néhány napon belül mindenki kézbe veheti a Szent László Katolikus Szakközépiskola, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda bemutatkozó kiadványának második számát Hívunk-várunk... címmel. Az első számhoz hasonlóan újabb információkat olvashatnak az óvoda működéséről és a közeljövő terveiről. Az eseménynaptár segít eligazodni a fontosabb dátumok között, s érdemes a rejtvényfejtést is folytatni az értékes nyereményekért. Az újság letölthető a képre kattintva.

[ tovább... ]


Hétköznapok az oviban

2014. február 8.

Minden családban felhangzik egy kérdés esténként: Mi volt ma az oviban? Erre a gyermekek válasza: semmi. Majd a fürdés, és lefekvés ideje alatt hirtelen előtörnek az élmények, mi is történt egész nap: kivel játszott, mit evett, milyen érdekességgel kápráztatatta el az óvó néni, melyik mese hangzott el...
És ezek csak a szürke hétköznapok...

[ képek... ]


Balázsáldás

2014. február 3.

Szent Balázs napján az óvoda minden „lakója” átsétált a Szent József kápolnába, ahol Zsolt atya áldásban részesített minden gyermeket és felnőttet. Természetesen az áldás előtt a gyermekek elmondhatták, ki is volt Szent Balázs, mit hallottak az életéről, miért kaphatunk ezen a napon áldást. Majd közösen énekeltünk, imádkoztunk.

[ képek... ]


Házszentelés az óvodában

2014. január 6.

Ebben az évben is vártuk a január 6-át, mikor a az óvodalelkész ellátogat óvodánkba, és megszenteli a csoportszobákat, helyiségeket. A nagyok már el tudták mondani, hogy a házszentelés miért is fontos, valamint azt is, hogy az ajtóra felirt számok és betűk mit is jelentenek. Jelentik az évszámot, mikor történt a szentelés, valamint a háromkirályok nevének kezdőbetűit (20+G+M+B+14).

[ képek... ]


Léleknyitogató

2013. december 20.

Kellemes délelőttöt tölthettünk Németh János atya jóvoltából Mezőladányban az óvodásokkal. Élő betlehemet láthattak a gyermekeink. Megérinthették a bocit, megsimogathatták a báránykát, megetethették a szamarat azzal az élelemmel, amit otthonról hoztak magukkal. Hálát adva az állatoknak azért, hogy melengették a kisdedet. A kellemes sétát közös énekléssel és imával zártuk a templomban.

[ képek... ]


Mézeskalács sütés

2013. december 19.

Kedves szokássá vált óvodánkban, hogy az adventi időszakban, karácsony közeledtével minden csoport mézeskalácsot süt. Ez így történt ebben az évben is. Jó volt látni a szorgos kezeket, majd érezni a már kisülő kalács illatát.

[ képek... ]


Megjelent az óvoda bemutatkozó kiadványa

2013. december 17.

A napokban kerül a városban élők postaládáiba a Szent László Katolikus Szakközépiskola, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda bemutatkozó kiadványa Hívunk-várunk... címmel. A rendszeresen megjelenő lap célja, hogy közelebb vigye az intézményben folyó munkát a városban és a környező településeken élőkhöz, illetve segítséget nyújtson az óvoda- illetve iskolaválasztás előtt álló szülőknek a döntésben. Az újság letölthető a képre kattintva. A tovább gombra kattintva pedig a teljes terjedelmű írásokat és még több képet találhatnak.

[ tovább... ]


Mikulás az óvodában

2013. december 5.

December 6. nagy nap minden gyermek életében. Vajon, mit hoz majd a kedves Mikulás? Ebben az évben is nagy volt a várakozás. A kedves Mikulás megérkezett az oviba, helyet foglalt nálunk, meghallgatta a kicsik és a nagyok verseit is. Beszélgetett a gyerekekkel Szent Miklós püspök életéről. A kedves öreg Mikulás minden gyermeknek csomagot is hozott. A szülők meglepetése sem maradt el, hiszen 9 vállalkozó szülő a Rátóti csikótojás című mesét adta elő mindenkinek ezzel kedveskedve ezen a szép napon.

[ képek... ]


Szentelés az óvodában

2013. november 21.

Ettől a nevelési évtől már hat óvodai csoporttal kezdtünk dolgozni. Az átalakítások után igyekeztünk a megfelelő dekorációt is elrendezni az óvoda területén. Az óvoda küldetésnyilatkozata, a Szeifried László által készített faragás, valamint a Biblia és a rózsafüzér is elnyerte méltó helyét. Az elhelyezett tárgyakat óvodánk lelkésze, Nagy Zsolt atya szentelte fel az óvodás gyermekek hálaadó imái alatt.

[ képek... ]


Díjkiosztó ünnepségen

2013. október 30.

A Debrecen- Nyíregyházi Egyházmegye a Hit éve alkalmából „Isten tenyerén” címmel rajzpályázatot hirdetett meg. A kiállítással egybekötött díjátadó ünnepséget 2013. október 26-án, Nyíregyházán a Szent Imre Gimnázium kápolnájában rendezték meg. A kiállítást dr. Kövér József költő, szobrász-, festő és grafikus művész nyitotta meg, aki a zsűrizésben is részt vett. A művész hozzátette, a beérkezett rajzok értékelése során azt tapasztalta, hogy az óvodások más nyelvet használnak az idősebb korosztályhoz képest.
A megnyitó végén Felföldi László püspöki helynök adta át a díjakat. Nagy örömünkre szolgált, hogy Perényi Petra az óvodások kategóriájában első helyezést ért el. Büszkék vagyunk mind a tizenhat óvodásunkra, akik részt vettek ezen a pályázaton, a munkáikat a kiállításon minden érdeklődő megtekinthette.

[ képek... ]


A legkisebbek a könyvtárban

2013. október 28.

A Várday István Városi Könyvtár őszi programsorozata keretein belül a kiscsoportosokkal ovis tornán vehettünk részt az intézményben. Az alig egy hónapja óvodába járó gyermekek nagyon jól érezték magukat.

[ képek... ]


Virágültetés az óvodában

2013. október 22.

A virágültetés kicsit más az óvodában, mint egy családi háznál. Minden gyermek szeretne a kezében tartani egy virágpalántát, és saját kézzel elültetni a megfelelően előkészített földbe. Erre volt lehetősége a kiscsoportosoknak, egy esőre forduló délelőtt. Szülői felajánlásra kaptunk árvácskát, amit a sziklakertben és a virágtartókban helyeztünk el a gyerekekkel közösen. Az ápolásukról is gondoskodunk, és jó érzés, hogy minden nap azok mellett a virágok mellett jöhetünk az oviba, amit mi ültettünk.

[ képek... ]


Termésáldás

2013. október 15.

Ki teremtette ezt a világot? Kinek köszönhetünk meg minden szépet és jót? A jó Istennek. Ezért is esett ebben az évben a teremtéstörténet feldolgozására a választás a termésáldás előkészületeinél. Itt szárnyalhatott minden kicsi és nagy képzelete. Melyik termésből, növényből mit is lehet elkészíteni. A kiállításunk mindent elmesélt. Óvodánk minden gyermeke, szülője, pedagógusa, alkalmazottja hozzátette a maga elképzelését. Ezért is sikerülhetett egy megható, de kellemes délután megszervezése. Nagy Zsolt atya meg is áldotta az elkészített kiállítást, terméseket. Az óvodások rövid műsorral készültek, majd a vendéglátás sem maradt el, ami sült tök volt.

[ képek... ]


Bemutatkozik a nagycsoport

2013. október 3.

Városunk minden intézménye lehetőséget kap rövid bemutatkozásra a „Főtéri party” rendezvénysorozat keretében. Óvodánkat a nagycsoportosok képviselték rövid műsorukkal, majd kézműves foglalkozáson vehettek részt az érdeklődők.

[ képek... ]


Mária ünnep az óvodában

2013. szeptember 12.

„Szeptember 12-én, csütörtökön közösen emlékeztünk meg Mária szent nevének ünnepén. A Boldogságos Szent Szűz, a világon bárhol élő magyarok Nagyasszonya a szentség tündöklő, ragyogó példaképe, s egyben a mi lelki felemelkedésünk vezércsillaga. Isten benne egyesítette minden teremtmény szépségét, minden bűntől való mentességet, szeplőtelen bűntelenségét és sértetlenségét, szentségét, az erények egész koszorúját.”

A családban nagy ünnep az édesanya névnapja. Ilyenkor verset tanul a család csemetéje és virágokat fűz csokorba a szerető gyermeksereg. – Ha ez a „kis család” képe a névnapon, akkor kivételesen nagy ünnep az egyetemes emberiség Megváltója Édesanyjának névünnepe.
Névünnep idején üdvözlő szó csendül a gyermeknép ajkán, és pici virág vagy más ajándék pihen a kezében... Ez már az emberi szeretet természetes megnyilatkozása.
Így ünnepelt a mi óvodánk ebben az évben.

„Gyermekeim, boldog ünnepet!
Az én ünnepem az, amikor látom, hogy egybegyűltök.
A ti imátok az én ünnepem. A ti hitetek az én ünnepem.
A ti szívetek egysége az én ünnepem.”

[ képek... ]Látogatók száma: 4288 | Készítette: Stoni
© 2009. www.szlki-kisvarda.hu - Minden jog fenntartva. Jogi nyilatkozat
Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox | Optimális felbontás: 1280x1024
Tesztelve: Firefox 3.x, Internet Explorer 7 és 8, Google Chrome, Safari 4