Gimnázium, Szakgimnázium
2021. február 28., vasárnap, Szent Oszvald, Elemér napja van.
Hírek – Szakközépiskola
[ Archívum (2012-2013 tanév) ]

KIDS

2013. május 10-12.

2013. május 10-11-12-én városunkban került megrendezésre a 20 éves Katolikus Iskolák Diák Sportszövetségének országos labdajátékok versenye. A megszervezésért köszönettel tartozunk Dr. Jánváriné Bakó Katalin és Dolhai Máté testnevelőknek, a lebonyolításban segédkező pedagógusoknak, diákoknak, technikai személyzetnek.

[ KIDS eredmények ][ köszönet ][ képek... ]


Ballagás 2013

2013. április 20.

2013. május 3-án elbúcsúztak végzős növendékeink. Elköszöntek társaiktól, tanáraiktól – elballagtak. A ballagási ünnepség fontos állomás minden ember életében: számvetés, emlékezés jóra és kevésbé jóra. Ugyanakkor már az érettségi vizsgák izgalma is valószínűleg ott motoszkált a 158 ballagó diák fejében, amint Kerezsi Béla igazgató úr szavait hallgatták.

[ tablóképek ][ végzős tanulók névsora ][ dicséretek ][ képek... ][ tovább... ]


Jubileumi gálaműsor

2013. április 20.

A Szent László Katolikus Szakközépiskola, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda az idén ünnepli alapításának 95., egyházi fenntartásba vételének 21., és a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye alapításának 20. évfordulóját.

[ Versenyeredmények ][ képek... ][ tovább... ]


Diáknap 2013

2013. április 18.

2013. április 18-án került megrendezésre iskolánkban a már évről-évre hagyománnyá váló diáknap. A rendhagyó nap keretein belül iskolánk tanulói különböző versenyekben mérték össze tudásukat.

[ képek... ][ tovább... ]


Isten éltessen Szent László! Boldog Születésnapot!

2013. április 17.

Az emberek többnyire - plázázni, mozizni, állatkertbe, vagy virágkarneválra- indulnak nagy tömegével Debrecenbe, de mi Szent Lászlósok valami egészen másért mentünk, méghozzá különvonattal, 726-an. Nem ok nélkül és nem cél nélkül. Ebben az évben ünnepli egyházmegyénk a huszadik születésnapját, s ezzel egy időben ünnepel az iskola is, hiszen egyházmegyei iskolává ekkor lettünk mi is, de idén ünnepeljük az alapításunk 95. évét is.

[ képek... ][ tovább... ]


OSZTV döntő

2013. április 15.

A NEMZETI MUNKAÜGYI HIVATAL a Szak- és Felnőttképzési Igazgatóság szervezésével, a NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM támogatásával 2013. április 8-10-én rendezte meg az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyek döntőjét a Fáy András Közlekedésgépészeti Műszaki Szakközépiskolában Budapesten.

[ tovább... ]


KIDS-tornászverseny

2013. április 13.

Iskolánk lány tornászai 2013. április 13-án részt vettek a Budapesten megrendezett 20. KIDS országos tornaversenyen. Az V-VI. korcsoport versenyében az iskolánkat képviselő csapat a dobogó II. fokára állhatott fel.

[ tovább... ]


Versenyeredmények

2013. április 9.

A Szent László Katolikus Szakközépiskola tanulói eredményesen szerepeltek a Kenguru Nemzetközi Matematika versenyen. A legeredményesebb versenyző Tóth Alida Bianka 10.E osztályos tanuló volt. (Felkészítő tanára Kerekes Tibor és Tóthné Bíró Andrea). Az országos 15 legjobb helyezést elért tanuló között van. Az eredményhírdetés április 27-én lesz.

[ tovább... ]


Legyen béke, szabadság és egyetértés!

2013. március 20.

A március 15-i, rendkívüli időjárás miatt elhalasztott városi ünnepséget március 20-án, szerdán délután tartotta meg Kisvárda Város Önkormányzata.

[ képek... ][ tovább... ]


UWC Magyarországi Egyesülete

2013. március 19.

Az UWC Magyarországi Egyesülete a 2013-2015-ös tanévekre is meghirdette 2 évre szóló külföldi ösztöndíját, melynek keretében néhány szerencsés fiatal nemzetközi környezetben (egy iskolában egyszerre kb. 80 nemzet lányai-fiai vannak jelen) végezheti el a Nemzetközi Érettségi programot angol nyelven.

[ tovább... ]


ROTARY Language Competition 2013

2013. március 19.

Immáron harmadik alkalommal rendezték meg a kisvárdai Vár Nyelviskolában a ROTARY nyelvi versenyt angol nyelvből. Ebben az évben is a körzet legjobb angolosai csaptak össze ezen a megmérettetésen. A verseny tétje pedig nem más, mint egy két hetes külföldi út a Rotary szervezésében, ahol az egyik hetet a diákok családoknál, a másikat pedig egy angol nyelvi táborban töltik a célországban.

[ tovább... ]


Program indul

2013. március 19.

A Szent László Katolikus Szakközépiskola a matematika iránt érdeklődő diákoknak tudomány-népszerűsítő programokat szervezett a Debreceni Egyetem Matematikai Intézetének közreműködésével.

Az első közös program március 13-án megtartott előadás volt, amelyet Dr. Hajdu Lajos egyetemi matematika tanár tartott. Az előadás címe: Mi legyen a címe ennek az előadásnak? A matematikai logika, a gondolkodás mélyebb összefüggéseire igyekezett rávilágítani az előadó. Az előadás nagyon sikeres volt, a diákok aktívan részt vettek a problémák fejtegetésében.

[ képek ]


Eredmények

2013. március 19.

Szent László Katolikus Szakközépiskola tanulói a Zrínyi Ilona (korábban Gordiusz) Matematikaversenyen az alábbi eredményeket érték el szakközépiskolai kategóriában Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

[ képek ][ tovább... ]


Lelkigyakorlati emlék

2013. március 11-13.

Ebben az évben még a „szokásos rendben” zajlott iskolánk lelkigyakorlata. Felekezetekre való bontásban, három helyszínen történtek az események: előadások, szentmisék, istentiszteletek.

[ képek... ][ tovább... ]


Ideiglenes felvételi jegyzék

2013. március 11.

Kedves Diákok!
Tisztelt Szülők


Az oldal alján lévő gombra kattintva megtekinthetők az egyes tagozatok ideiglenes felvételi jegyzékei. A jegyzékek értelmezéséhez kérjük, olvassák el az alábbi tájékoztatót!

[ tovább... ]


Innovációs kiállítás 2013.

2013. március 7.

A 9.B-11.B osztály 2013. március 7-én ellátogatott a Nyírplázában megtartott rendkívüli fizika órára és a Bánki Donát Műszaki Szakközépiskola által megrendezett Innovációs Kiállításra.

[ képek... ][ tovább... ]


Pályázati felhívás

2013. március 5.

A kisvárdai Szent László Katolikus Szakközépiskola, Általános Iskola, Kollégium és Óvodában tanítói és óvodapedagógusi állásokat hirdetünk a 2013/2014. tanévre.

Meghirdetett munkahely: 2 fő tanító, 2 fő óvodapedagógus.

A pályázat benyújtásának határideje: 2013. március 26.

[ tovább... ]


Iskolánk Atlétája

2013. február 22.

Dudás Dániel 13. E osztályos tanulónk - aki a Nyírsuli színeiben edz - a következő eredményeket érte el a téli időszakban...

[ tovább... ]


Felhívás

2013. február 8.

A Szent László Katolikus Szakközépiskola idén ünnepli alapításának 95., egyházi fenntartásba vételének 20. évfordulóját.
Ebből az alkalomból kérjük egykori diákjainkat, volt nevelőinket, hogy – lehetőség szerint – személyes, tárgyi emlékeiket, visszaemlékező írásaikat juttassák el intézményünk számára.

Elérhetőségek:

Köszönettel: az iskola vezetősége


Farsang a Szent László Katolikus Szakközépiskolában

2013. február 1.

2013. évi Farsangi Mulatságra február 1-jén került sor. A farsang vízkereszttől hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése, amelyet hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemeznek.

[ tovább... ]


Megyei úszás diákolimpia

2013. január 26.

A Magyar Diáksport Szövetség által meghirdetett úszóverseny megyei döntőjét Nyírbátorban rendezték meg 2013. január 26-án. Az iskolánkat képviselő tanulók szép sikereket értek el, mindannyian felállhattak a dobogóra.

[ tovább... ]


DÖGE - magyar kultúra napja

2013. január 25.

Sokszor elgondolkodtam már azon, hogy tudjuk e milyen nagy jelentőséggel bír a Magyar Kultúra Napja? Tisztában vagyunk vele, hogy MIT ünneplünk, de vajon átérezzük-e ennek fontosságát? Nemzeti himnuszunkról van szó, amely – véleményem szerint – az egyik legszebb ezen a földkerekségen. A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát. És milyen jól tette!

[ tovább... ]


Megyei torna diákolimpia

2013. január 23.

A torna diákolimpia megyei döntőjét 2013. január 23-án rendezték meg a nyíregyházi Kertvárosi Általános Iskola tornacsarnokában.

[ tovább... ]


Felvételi eredmények

2013. január 19.

A központi írásbeli felvételi eredményei.


Karácsonyi ünnepség az iskolában

2012. december 21.

December 21-e, a téli szünet előtti utolsó nap évfolyammisével kezdődött. Az ünnepre való hangolódás osztályfőnöki órával folytatódott, majd felekezetenként készült mindenki Jézus születésének megünneplésére.

[ tovább... ]


Energiaital – IGEN vagy NEM?

2012. november 12.

Manapság a fiatalok üdítőitalként fogyasztják az energiaitalt. Mindennapjaik részévé vált ez a szokás. Talán kevesen tudják, hogy hosszabb távon függőséget alakít ki. Különösen azokra veszélyes akik, nehezen viselik a stresszes helyzeteket, szoronganak. Ezek az italok felszabadultságot, a feloldottság érzését nyújtják.

[ tovább... ]


Fiatalokkal a fiatalokért

2012. november 10.

A Szent Lászlós fiataljainkkal - a Kisvárdán bérmálásra készülőkkel - mintegy 23-an vettünk részt a Nyíregyházán megrendezésre került ún. „FAVÉT” azaz, „Fiatalok a Világ Életéért Találkozón”.

[ tovább... ]


„Nyílt Napok” a Szent László Katolikus Szakközépiskolában

2012. november 8.

2012. november 14-16. között szívesen látjuk Nyílt Napok keretében azokat a 8. osztályos tanulókat, tanáraikat, szüleiket, akik kíváncsiak az iskolánkban folyó munkára. A Nyílt Napok keretén belül pályaválasztási szülői értekezletre kerül sor 2012. november 16-án (péntek) 16.30 órától.

[ tovább... ]


Szalagavató a Szent László Katolikus Szakközépiskolában

2012. október 20.

2012. október 20-án került sor a Szent László Katolikus Szakközépiskola szalagavatójára. A hagyományoknak megfelelően először a Római Katolikus Templomban a végzős tanulók, a pedagógusok, hitoktatók, a hozzátartozók és a meghívott vendégek jelenlétében a szalagok megszentelése történt, illetve Németh János iskolalelkész intézett megindító szavakat a maturandusokhoz a szalag viselésének jelentőségéről.

[ képek ][ tovább... ]


Zarándoklati emlék

2012. október 17.

Boldog Teréz anya mondta a nehéz feladatok előtt: „az ezredik lépés is az elsővel kezdődik”.
S nyugodtan hozzá tehetjük, hogy ha az ember felelősségteljesen indul neki a feladatnak, akkor az első lépés egyben a legnehezebb is. Bátorság kell meglépni, de ekkor mondogatjuk is: „minden jó, ha a vége jó”. Nos, nem csak a vége, de az eleje és a közepe is jó lett...

[ képek ][ tovább... ]


Gólya-„hír”

2012. október 8.

2012. szeptember 24-28. között került megrendezésre iskolánkban a Gólyahét. A 9. osztályos tanulók a hét valamennyi napján hol komoly, hol játékos vetélkedőkön vettek részt.

[ képek ][ tovább... ]


Fonyódliget

2012. szeptember 29.

2012. szeptember 20-23. között négy napot töltöttünk Fonyódligeten az Erzsébet program keretében. Iskolánkból 38 tanuló táborozhatott Hegedűs Árpádné tanárnő és Kerekes Tibor tanár úr kíséretében.

[ képek ][ tovább... ]


Első mise

A kisvárdai Szent László Katolikus Szakközépiskola, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda életében a 2012. szeptember 3-i tanévnyitó „egy új fejezet” kezdetét is jelentette.
Bosák Nándor püspök úr a tanév ünnepélyes megnyitóján újraszentelte a Szent József kápolnát és – 20 év után újra – elhelyezte az oltári szentséget. Régen várt pillanat volt ez, hiszen így lehetővé vált szentmise tartása a kápolnában is.

[ képek ][ tovább... ]


Évnyitó

2012. szeptember 3.

2012. szeptember 3-án 14 órától került sor a kisvárdai Szent László Katolikus Szakközépiskola, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda ünnepélyes tanévnyitójára.
E jeles eseményt megtisztelte jelenlétével többek között Bosák Nándor, a Debrecen-Nyíregyházi Egy-házmegye megyés püspöke, a Római Únióhoz Tartozó Szent Orsolya Rend Magyar Tartományának képviselői, Dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő úr, Leleszi Tibor polgármester úr, Dr. Ténai Sándor jegyző úr is.

[ képek ][ tovább... ]


Eseménynaptár 2012. augusztus

2012. július 30.

Az eseménynaptár megtekintéséhez kattintson a linkre: Eseménynaptár 2012. augusztus


Jelentkezés OKJ-s képzésre

2012. július 22.

Akik iskolánkban induló OKJ-s képzésre szeretnének jelentkezni, a jelentkezési lapot letölthetik innen.

Jelentkezési határidő: 2012. augusztus 15.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Tankönyvosztás

2012. június 29.

Kérjük a tanulókat, hogy a nyár folyamán a 10-11-12. és a 13. E osztályok töltsék le az igénylőlap a tanulói tankönyvtámogatáshoz nyomtatványt, és a tankönyvosztáskor mindenki hozza magával a szükséges igazolásokkal együtt. Annak is le kell tölteni és nyilatkozni kell, aki nem jogosult támogatásra!

A tankönyvek árát minden tanuló hozza magával a tankönyvosztásra. A támogatásban részesülők - az igazolások bemutatását követően - szeptember hónap folyamán kapják vissza tankönyveik árát.

Letölthető nyomtatványok: Igénylőlap tanulói tankönyvtámogatáshoz 2012-2013, Szülői tájékoztató a tankönyvtámogatáshozLátogatók száma: 17931 | Készítette: Stoni
© 2009. www.szlki-kisvarda.hu - Minden jog fenntartva. Jogi nyilatkozat
Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox | Optimális felbontás: 1280x1024
Tesztelve: Firefox 3.x, Internet Explorer 7 és 8, Google Chrome, Safari 4