Gimnázium, Szakgimnázium
2021. február 28., vasárnap, Szent Oszvald, Elemér napja van.
Szent László Katolikus Szakközépiskola, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda
[ Archívum (2011-2012 tanév) ]

Pályázati felhívás tanár és óvónő állásra

2012. május 25.

A kisvárdai Szent László Katolikus Szakközépiskola, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda a következő középiskolai tanári állást hirdeti meg a 2012/2013. tanévre.

[ tovább... ]


Országos KIDS leány tornaverseny

2012. április 21.

19. KIDS leány Tornaverseny megszervezésére és lebonyolítására Celldömölkön, a Szent Benedek Katolikus Általános Iskolában került sor 2012. április 21-én.

[ tovább... ]


Diáknap

2012. április 16.

2012. április 13-án a "vidámság" vette át a hatalmat a Szent László Katolikus Szakközépiskolában. Az eseményt lázas készülődés előzte meg, hiszen a diákönkormányzat tagjai Hegedűs Árpádné vezetésével már hetekkel korábban azon törték a fejüket, hogy hogyan tegyék emlékezetessé ezt a napot diákjaink számára.

[ képek... ][ tovább... ]


Lelkigyakorlat és zarándoklat

2012. április 2.

2012. március 27-29. között tartotta iskolánk lelkigyakorlatát. Hagyományainknak megfelelően az egyes felekezetek ilyenkor egy-egy lelki vezető segítségével, irányításával próbálják félretenni a világi élet problémáit, igyekeznek hitüket elmélyíteni. „Krisztus az irgalom és a szeretet ajándékozója az ember számára.”

[ képek... ][ tovább... ]


Versenyeredményeink

2012. március 23.

2012. március 22-én Hajdúdorogon került sor az idén a Keresztény Ifjúsági Találkozóra, ahol matematikából Tóth Alida Bianka (9. E) második, míg informatikából Nagy Zsolt (12. B) harmadik helyezést ért el. Gratulálunk a tanulóknak és felkészítő tanáraiknak: Tóthné Bíró Andreának és Makláriné Almási Juditnak.


Euroexam próbavizsga angol nyelvből

2012. március 22.

2012. április 2-3-án kerül sor az Euroexam próbavizsgára a Szent László Katolikus Szakközépiskolában. Április 2-ra tervezzük az írásbeli (kizárólag középfokon) és a szóbeli (mindhárom fokon) vizsgát azok számára, akik nem írásbeliznek. Azok a jelentkezők, akik komplex vizsgát szeretnének tenni április 2-án írásbeliznek, április 3-án szóbeliznek. Mindkét napon 14:30-kor kezdünk. A szóbeli vizsga díja: 1000 Ft, az írásbeli vizsga díja: 1000 Ft. Jelentkezni lehet az iskola gazdasági irodáján 2012. 03. 28-ig hétköznapokon 9:00-tól 15:30-ig a vizsgadíj befizetésével.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!


Március hőseire emlékeztünk

2012. március 13.

2012. március 13-án tartotta iskolánk ünnepi megemlékezését a Várszínház és Művészetek Házában, amelyen intézményünk minden diákja és dolgozója fejet hajthatott 1848 márciusa lánglelkű fiataljainak példája előtt.

[ képek... ][ tovább... ]


Értékes napok

2012. március 2-4.

Bükkszentkereszt, mint egy mesebeli kócos hajú gyermek, úgy bújik meg a Bükk hegység szoknyái között. Iskolánk tanulóival itt tölthettem majdnem három napot Szent Ferenc Kisnővéreinél.

[ képek... ][ tovább... ]


Ideiglenes felvételi jegyzék

2012. március 5.

Kedves Tanulók!

A felvételin elért eredményeket tanulói azonosító szerint, szakmacsoportonként megtekinthetitek.

  1. Közgazdasági szakmacsoport
  2. Kereskedelem-marketing szakmacsoport
  3. Informatika szakmacsoport
  4. Nyelvi előkészítő


Farsangi mulatozások

2012. március 1.

A farsang a vízkeresztkor kezdődő és hamvazószerdáig tartó időszakot jelöli, amelynek nagyon gazdag hagyományai vannak. A tavaszvárás ősi ünnepe is, amikor az emberek maskarába bújva, vidámsággal, lakomákkal és hangoskodással igyekeztek elijeszteni a telet és köszönteni a tavaszt.

[ képek... ][ tovább... ]


Szellemi diákolimpia

2012. február 25.

Iskolánk már harmadik alkalommal nevezett be a Magyar Diáksport Szövetség által kiírt, Dr. Mező Ferencről elnevezett szellemi Diákolimpiára. Az országos elődöntőt Karcagon rendezték meg 6 megye 11 csapatának a részvételével.

[ tovább... ]


Felvételi eredmények

2012. január 21.

A központi írásbeli felvételi eredményei.


Karácsonyi lelki nap

2012. január 1.

Új kezdeményezés iskolánkban, hogy karácsony előtt, az év utolsó tanítási napján csendes napot tartunk. Az első tanítási óra helyett intézményünk valamennyi diákja és pedagógusa ünnepi szentmisén illetve istentiszteleten vett részt, ami után az atyák és lelkészek vezetésével folytatódott a lelki felkészülés.

[ tovább... ]


„Amint a test lélek nélkül holt, úgy a hit is holt tettek nélkül.” (Jakab 2,26)

2012. január

A fenti idézet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkénteseinek jelmondata, s híven fejezi ki intézményünk azon segítő szándékú tagjainak érzéseit is, aki bekapcsolódtak a szervezet munkájába. A Magyar Máltai Szeretetszolgálattal iskolánk már több éve ápol jó kapcsolatot, köszönhetően Kerezsi igazgató úrnak, aki akkor még nem intézményvezetőként, hanem magánemberként, tanárként, osztályfőnökként lett tagja a szervezetnek.

[ képek... ][ tovább... ]


Advent 2011.

2011. december

Az advent kifejezés a latin adventus szóból származik, azt jelenti: eljövetel. Eljövetele Jézus Krisztusnak, aki kereszthalálával megváltja bűneitől az emberiséget.

[ tovább... ]


Bekapcsolódtunk a város adventi programjaiba

2011. december

Kisvárda Város Önkormányzata idén első alkalommal hatalmas adventi koszorút helyezett el a város főterén, amely a közelgő ünnepre figyelmezteti a járókelőket.

[ képek... ][ tovább... ]


Nevelési értekezlet

2011. december 14.

„Midőn Krisztus a világot meg akarta váltani, művét egy család megszentelésével kezdte el.” – Ennek a gondolatnak a jegyében kezdte léleknyitogató előadását advent második hetében, 2011. december 8-án Linzenbold József esperes-plébános atya nevelőtestületünk körében.

[ tovább... ]


Egész napos focitorna

2011. november 18.

Hosszú szünet után, 2011. november 18-án újra megrendezésre került iskolánkban a 24 órás labdarúgó torna. A küzdelmek reggel 8 órakor kezdődtek és másnap reggel 8 óráig tartottak, nagy sikert aratva diákjaink körében. 8 csapat, közel 50 gyerek vállalkozott arra a nagy kihívásra, hogy 24 órán keresztül rúgja a bőrt. A csapatok 3-3 ellen, 7 perces meccseket játszottak.

[ tovább... ]


„Dönts jól, jövőd a tét!”

2011. november 10.

A fenti gondolatok jegyében nyitotta meg kapuit 2011. november 10-én az a pálya - és iskolaválasztási ötletbörze, amelynek célja, hogy tájékoztassa a továbbtanulás előtt álló diákokat és szüleiket a megye középiskoláinak és szakképző intézményeinek kínálatáról, valamint a hiányszakmákról és az elhelyezkedési lehetőségekről.

[ képek... ][ tovább... ]


A Madách Színházban jártunk

2011. október 30.

Év végéhez közeledve iskolánk vezetése minden esztendőben egy kellemes vacsorával egybekötött színházlátogatást szervez a tantestület számára. Már több alakalommal felmerült az igény, hogy ne csupán a megyeszékhely színházának kínálatából válogassunk, hanem ha van rá lehetőség, akkor egy-egy fővárosi teátrum repertoárjából is.

[ képek... ][ tovább... ]


Megemlékeztünk 1956 októberének eseményeiről

2011. október 25.

„1956 októberében egy sokat szenvedett nép emelte fel a fejét, egyenesítette ki gerincét.” Ezeknek a gondolatoknak a jegyében tisztelgett iskolánk az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek és mártírjainak emléke előtt.

[ képek... ][ tovább... ]


Szalagavató ünnepség a Szent László Katolikus Szakközépiskolában

2011. október 18.

A hagyományok minden közösség életében fontos szerepet kapnak, s október hava az idén valóban bővelkedett az ünnepélyes pillanatokban. Alig két héttel kilencedikeseink avatása után, 2011. október 15-én végzőseink életébe is elérkezett egy nagyon fontos esemény, a szalagavató napja.

[ képek... ][ tovább... ]


Gólyaavató

2011. október 3.

„Ajándék minden napod, az élet, egyre teljesebben...” – hangzottak fel a költő figyelmeztető szavai iskolánk „gólyáinak” avató ünnepségén. A hagyományoknak megfelelően kilencedikeseink ünnepi szentmisén vettek részt, és a fogadalomtétel után teljes jogú tagjai lettek a Szent László Katolikus Szakközépiskola népes diáktáborának.

[ képek... ][ tovább... ]


„Uram, jó nekünk itt lenni!”

2011. október 1.

…bár szombat reggel nem akaródzik a fiataloknak a korán való ébredés, október 1-én mégis néhányan szívesen vállalták. Nyolc diák kíséretében jókedvűen vágtunk neki az előttünk lévő útnak, hogy együtt vegyünk részt a nagymarosi Országos Ifjúság Találkozón.

[ képek... ][ tovább... ]


Hangolódás

2011. szeptember 1.

Augusztus végén még csendesek az iskolák, a diákok még a nyári vakáció utolsó napjainak örülnek, de a pedagógusoknak már ezekben a hetekben azon fáradoznak, hogy felkészüljenek az előttük álló tanév kihívásaira. Ezeknek a feladatoknak a nevelő csak testben és lélekben kipihenten képes megfelelni.

[ tovább... ]


Kirándulás Jándra

2011. szeptember 1.

Egy közösség hatékony együttműködésének feltétele, hogy tagjai ismerjék egymást, azonos értékrenddel rendelkezzenek, s képesek legyenek közös célokat megfogalmazni, döntéseket hozni. Ennek jegyében, közösségépítő célzattal szervezett kirándulást Jándra, a Tisza-partra iskolánk igazgatója a nevelőtestület számára 2011. augusztus 30-án. A Tiszavirág nevű hajó volt az úti célunk, ahol a közös ebéd, csónakázás, a jóízű beszélgetések, a rövid túra a szomszédos strandra, valóban kellemes hangulatot teremtettek. Bátran állíthatom, mindenki jól érezte magát, de bizonyítsák ezt inkább a nap eseményeit megörökítő képek.

[ képek... ]


Tanévnyitó

2011. szeptember 1.

A 2011-2012-es tanév ünnepélyes megnyitójára 2011. augusztus 31-én került sor intézményünkben. A tanulókat, szülőket és a vendégeket Kerezsi Béla igazgató úr köszöntötte, aki beszédében kiemelte, hogy a hit, szeretet és a munka az a három érték, amelyet iskolánk eddig, s a továbbiakban is fontosnak tart.

[ képek... ][ tovább... ]


Tehetséggondozó foglalkozások

2011. szeptember 12.

Tisztelt Igazgatónő! Tisztelt Igazgató Úr!

Az évek óta sikeresen működő tehetséggondozó foglalkozásokat magyar nyelv és matematika tantárgyakból ebben a tanévben is beindítjuk.

A foglalkozások 10 alkalommal pénteki napokon lesznek 14:30 órától 16:00 óráig magyar nyelv és matematika tantárgyakból.
Az első foglalkozás időpontja: 2011. szeptember 30. péntek 14:00 óra.

[ Jelentkezési lap letöltése ]


A 2011/2012. tanév eseménynaptára AUGUSZTUS

2011. augusztus 21.

A 2011/2012. tanév augusztusi eseménynaptára letölthető PDF fájlformátumban.

[ letöltés... ]Látogatók száma: 17909 | Készítette: Stoni
© 2009. www.szlki-kisvarda.hu - Minden jog fenntartva. Jogi nyilatkozat
Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox | Optimális felbontás: 1280x1024
Tesztelve: Firefox 3.x, Internet Explorer 7 és 8, Google Chrome, Safari 4