Gimnázium, Szakgimnázium
2021. február 28., vasárnap, Szent Oszvald, Elemér napja van.
Szent László Katolikus Szakközépiskola, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda
[ Archívum (2009-2010 tanév) ]

Tanévzáró

2010. június 18.

2010. június 18-án, pénteken 15 órai kezdettel tartottuk iskolánk tanévzáró ünnepségét, melyen Rozinka Balázs igazgató úr adta át a jutalomkönyveket. A rossz időjárás miatt az osztályfőnökök és osztályaik közösen értékelték a múlt tanévet, az osztályfőnökök átadták a bizonyítványokat és a megérdemelt jutalomkönyveket. A tanévzáró ünnepségen búcsúzott volna az egész iskolától Hinako Takeuchi japán cserediák. Mivel a műsor elmaradt, az általa írt búcsúbeszédet itt olvashatják. A tanévzáró ünnepségen nem hangzott el a rossz időjárás miatt, de az érdeklődők számára közzétesszük Moldvay Zsolt ünnepi beszédét.

[ búcsúbeszéd... ][ Moldvay Zsolt ünnepi beszéde... ]


2010. Kids kupa országos döntő Budapest

2010. június 1.

Dudás Dániel: 100 m-es síkfutás I. hely, 400 m-es síkfutás I. hely, távolugrás I. hely
Kerezsi Kitti 100 m-es síkfutás III. hely, 400 m-es síkfutás II. hely, távolugrás II. hely
Gere Béla súlylökés III. hely
Svéd váltó 100, 200, 300, 400 /Koi Balázs, Ombodi Tamás, Kovács Tamás, Dudás Dániel/ II. hely
Labdarúgás: fiú V. korcsoport II. hely, fiú VI. korcsoport III. hely lány VI. hely


Versenyeredmények

2010. május 27.

Hinako Takeuchi cserediák a sátoraljaújhelyi Rotary Club által a széphalmi Magyar Nyelv Múzeumában rendezett magyar nyelvi versenyen elsõ helyezést ért el.

A KPSZTI által meghirdetett tanulmányi pályázaton Puskás Zsuzsanna hittanból harmadik helyezést ért el, felkészítõ tanára Németh János iskolalelkész, Tóth Eszter irodalomból harmadik helyezett lett, felkészítõ tanára Jurásné Papp Mónika.

Gratulálunk a tanulóknak és felkészítõ tanáraiknak!


Versenyeredmények

2010. május 21.

Kisvárda újkori várossá nyilvánításának 40. évfordulója tiszteletére meghirdetett várostörténeti vetélkedőn iskolánk négy fős csapata ( Harsányi Eszter, Horváth Anett, Pallai Dóra és Tokaji Ágnes) első helyezést ért el. Felkészítő tanár: Vassné Virga Ágnes. Gratulálunk a diákoknak és a felkészítő tanárnak!


Atlétika megyei döntõ eredményei

2010. május 15.

Atlétika megyei döntõ eredményei.


Versenyeredmények

2010. május 11.

A Gordiusz matematika verseny eredményei megyei forduló.

[ tovább... ]


Ballagás

2010. április 30.

2010. április 30-án 10 órától kezdődött a végzős diákok ballagása. Ez a ballagás kiemelkedő jelentőségű volt iskolánk életében, mert most végez az első angol nyelvi előkészítő osztály. Az alsóbb évfolyamos diákok feldíszítették az iskola épületét és sorfalat álltak a ballagó osztályok mellett. Idén 160 diák mondott búcsút iskolánknak.

[ képek... ][ tovább... ]


Versenyeredmények

2010. április 28.

Kovács Gábor 9.B és Hardi Dóra 9.D osztályos tanulók a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium által meghirdetett megyei versenyen második helyezést értek el. Felkészítő tanár: Hermanné Szendrei Beáta.

Gratulálunk a felkészítő tanárnak és az eredményesen szereplő diákoknak!


Versenyeredmények

2010. április 22.

A közelmúltban zajlott Balassagyarmaton a KIDS országos mezei futó csapatbajnokság. Ezek a következő eredmények születtek:

V. korcsoport: Dudás Dániel, Kovács Tamás, Gere Béla, Koi Balázs, Tamás István II. helyezés.
VI. korcsoport: Dallos László, Ombodi Tamás, Bodnár László, Dobos Ádám, Bartha István II. helyezés.

Felkészítő: Kerezsi Béla

Gratulálunk a diákoknak és felkészítő tanáruknak!


„Boldogok a tisztaszívűek, mert meglátják Istent.” (Mt 5,8)

2010. április 8.

Ennek az evangéliumi gondolatnak a jegyében került sor 2010. március 24-26. között iskolánk lelkigyakorlatára. Közvetlenül húsvét előtt, még a nagyböjti időszakban lehetőséget kapott közösségünk minden tanára és diákja, hogy felkészüljön, és nyitott szívvel fogadja a megváltás csodáját. A lelkigyakorlat célja, hogy ilyenkor a résztvevők megpróbálják félretenni a világi élet problémáit, hitük elmélyítésével foglalkozzanak. Ehhez általában egy vezető segítségét veszik igénybe. A korábbi évekhez hasonlóan, így történt ez iskolánkban is. Az idén a római katolikusok Bákonyi János atya, a reformátusok Galambos András, a görög katolikusok pedig Szabó Tamás atya segítségével kerülhettek közelebb Istenhez. Görög katolikus diákjaink a lelkigyakorlat első napján Kocsis Fülöp püspök atyával is találkozhattak az imaközösség és a beszélgetések alkalmával. Az előadások és igehirdetések után fiataljaink kiscsoportos megbeszélések keretében kispapok és teológusok vezetésével elmélkedhettek a hallott tanításokról, a felmerült kérdésekről, problémákról. A három nap minden perce tartogatott olyan lehetőséget, amelyen a tiszta, nyitott szívű ember találkozhatott Istennel. Köszönet mindazoknak az előadóknak, lelki vezetőknek, iskolai lelkészeknek, akik lehetőséget teremtettek erre. A lelkigyakorlat zárásaként iskolánk diákjai és tanárai közös zarándoklaton vettek részt. A 9-10. évfolyam Máriapócsra, a 11-12. évfolyam Debrecenbe látogatott el.


Versenyeredmények

2010. április 8.

Az Avram Hershko országos természettudományi versenyen iskolánk csapata harmadik helyezést ért. A csapat tagjai: Bíró János, Kovács Csilla, Tóth Anett.
Felkészítő tanár: Kosztya Gézáné.

Gratulálunk a csapatnak és a felkészítő tanárnak!


Versenyeredmények

2010. március 31.

Az úr érkezése országos, ökumenikus szavalóversenyen nyújtott kiemelkedõ teljesítményéért Deme Adrienn a nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium különdíját kapta meg. Felkészítõ tanára: Szanyi Katalin.
Ugyanezen a szavalóversenyen a Bessenyei Társaság különdíjában részesült Szikszai Alexandra. Felkészítõ tanára Vassné Virga Ágnes.

A kisvárdai II. Rákóczi Ferenc Szakközép-és Szakiskola által szervezett Rákóczi kupán iskolánk futballcsapata második helyezést ért el. A csapat tagjai: Háda Szabolcs, Simon Viktor, Grunda Dániel, Dallos László, Csucska Gergõ, Bartha István, Ombodi Tamás, Zöld Péter, Szabó Péter, Háda Zoltán, Kovács Tibor, Brankovics Péter és Tóth Máté. Felkészítõ tanár: Kerezsi Béla és dr. Jánváriné Bakó Katalin.

A vezérlõ fejedelem születésnapja tiszteletére a kisvárdai II. Rákóczi Ferenc Szakközép-és Szakiskola által rendezett történelmi vetélkedõn iskolánk 12.e osztályos tanulókból álló csapata harmadik helyezést ért el. A csapat tagjai: Deák Dóra, Demeter Brigitta, Körmöndi Péter és Séra Katalin.

A felkészítõ tanár Papp Angéla.

Gratulálunk a versenyzõknek és felkészítõ tanáraiknak!


Versenyeredmények

2010. március 17.

Magyarország az én hazám vetélkedő országos döntőjébe jutott és a döntőt megnyerő iskolai csapat tagjai:

Demeter Dóra
Nagy Bálint
Takács Gábor 11.D osztályos tanulók.

A csapat felkészítő tanára: Szűcs András.

Az Írást cselekedni országos szavalóversenyen első helyezést ért el Deme Adrienn 12.E osztályos tanuló.

Felkészítő tanár: Szanyi Katalin.

Gratulálunk a felkészítő tanároknak és a tanulóknak!


Felvételi eredmények

2010. március 11.

Kedves Tanulók!

A felvételin elért eredményeket tanulói azonosító szerint, szakmacsoportonként megtekinthetitek.

 1. Közgazdasági szakmacsoport
 2. Kereskedelem-marketing szakmacsoport
 3. Informatika szakmacsoport
 4. Nyelvi előkészítő


Hamvazószerda

2010. február 17.

A hamvazószerda a húsvét ünnepét megelőző 40 napos nagyböjt kezdete. Neve onnan származik, hogy az őskeresztények vezeklésként hamut szórtak a fejükre, ez a a 12. századtól az egyházi szertartás része lett (hamvazkodás).

[ tovább... ]


Farsang

2010. február 12.

2010. február 12-én rendeztük meg iskolánkban a farsangi összejövetelt. Először az általános iskolások léptek fel szórakoztató műsorukkal, majd vonultak fel jelmezeikben. Ezután a 10. évfolyamos osztályok osztályfőnökei veresegyházi asszonykórus jelmezben vonultak fel. Ez nagy sikert aratott a közönség körében. A pedagógusok után a 9.-es és a 10.-es osztályok jelmezes felvonulása és műsora szórakoztatta a jelenlévőket. Az igazgató úr által vezetett diák-és pedagógus zsűri a következőképpen értékelte a műsorszámokat:

 • különdíj: 1.A osztály produkciója
 • I. helyezés a 9.E osztály
 • megosztott II. helyezés: 10.B-10.A osztály ; 10.D osztály
 • III. helyezés: 10.E osztály
 • különdíj: osztályfőnökök produkciója

Az eredményhirdetés és díjkiosztás után a tombolasorsolás, majd mulatság következett. A diákok és tanáraik számára emlékezetes volt ez a nap.

[ képek... ]


A központi felvételi írásbeli vizsga eredményei 2010. január 23.

2010. január 30.

A központi felvételi írásbeli vizsga eredményei 2010. január 23.


Szakmai beszámoló

2009. december 15.

Ez év májusában örömmel értesültünk arról, hogy pályázatunk alapján a PRO PAEDAGOGIA CHRISTIANA Alapítványtól 50.000.- Ft összegű pályázati támogatást kaptunk. Pályázati programunk egyik eleme színházlátogatás tervezése volt, az elnyert összeg nagyságát tekintve ezen program megvalósítását tette lehetővé a támogatás.

[ tovább... ]


Szalagavató

2009. november 21.

A Szent László Katolikus Szakközépiskola, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda, 2009. november 21-én tartotta szalagavató ünnepségét. Hagyományainkhoz hűen a végzős diákok előbb ünnepi szentmisén vettek részt, ahol megköszönték tanáraik áldozatos munkáját, hálát adtak az eltelt időszakért, Maga László iskolalelkész pedig megszentelte a szalagokat.

[ képek... ][ tovább... ]


A gólyahét eredményei

2009. október 22.

Hétfőn földrajzból volt vetélkedő a 9.-es diákok számára. Ezt Béres Jánosné szervezte. A következő eredmények születtek:

 1. hely: 9. e osztály: Koi Balázs, Kovács Enikő, Kovács Gergő
 2. hely: 9. c osztály: Tóth András, Kiss Fanni, Kiss Dalma
 3. hely: 9. a osztály: Király János, Czipka Emese, Lakatos Kitti

[ tovább... ]


A Keresztény Ifjúsági Találkozó eredményei

2009. október 9.

A honismereti vetélkedőn harmadik helyezést ért el a Demeter Dóra, Korbács Bettina és Takács Gábor alkotta csapat. Felkészítő tanáruk Szűcs András. A színjátszó csoport ( Antal Éva, Deme Adrienn, Demeter Dóra, Dobrai Viktória, Huszti Dávid, Korbács Bettina, Kovács Richárd, Körmöndi Péter, Szilvácsku László, Takács Gábor, Vártás Dávid, Vincze Bernadett) a legjobb modern feldolgozásért díját kapta. Felkészítő tanár: Hegedűs Árpádné.

Gratulálunk az eredményeket elért tanulóknak és a felkészítő tanároknak!


Ünnepélyes tanévnyitó

2009. augusztus 31.

A Szent László Katolikus Szakközépiskola, Kollégium és Óvoda 2009. augusztus 31-én tartotta ünnepélyes tanévnyitóját. Rozinka Balázs igazgató úr üdvözölte az ifjúságot, és reményeit fejezte ki, hogy mindenki kipihenve, újult erővel kezdi a 2009/2010-es tanévet.

[ tovább... ]


Látogatók száma: 17979 | Készítette: Stoni
© 2009. www.szlki-kisvarda.hu - Minden jog fenntartva. Jogi nyilatkozat
Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox | Optimális felbontás: 1280x1024
Tesztelve: Firefox 3.x, Internet Explorer 7 és 8, Google Chrome, Safari 4