Gimnázium, Szakgimnázium
2021. február 28., vasárnap, Szent Oszvald, Elemér napja van.
Szent László Katolikus Szakközépiskola, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda
[ Archívum / 2007-2008 tanév ]

Felvételi infotmációk

2008.

A Szent László Katolikus Szakközépiskola a 2007/2008. tanévben a következő szakmacsoportokban hirdet felvételt.

[ tovább... ]


Augusztusi eseménynaptár

2008. augusztus

  • 2008. augusztus 25. (hétfő) 9:00 óra javítóvizsga-felkészítés
  • 2008. augusztus 26. (kedd) 9:00 óra továbbképzés, 16:00 óra alakuló értekezlet
  • 2008. augusztus 27. (szerda) 8:00 óra javítóvizsga
  • 2008. augusztus 29. (péntek) 9:00 óra tanévnyitó értekezlet
  • 2008. augusztus 31. (vasárnap) 15:00 óra ünnepélyes tanévnyitó
  • 2008. szeptember 1. (hétfő) az első tanítási nap

Nyári tábor a „Szent Lászlóban”

2008. augusztus 11-15.

Az általános iskola 7. és 8. osztályos tanulói számára nyári idegen nyelvi (német, angol) és informatikai tábort szervezünk 2008. augusztus 11-15-ig. A foglalkozások a nyelvi és informatikai ismeretek fejlesztése mellett jó lehetőséget nyújtanak az iskolánkban folyó oktató-nevelő munka megismerésére. A tábort bentlakásos formában tervezzük, hogy legyen lehetőségük a tanulóknak egymást megismerni, tanulni, pihenni és szórakozni. A bentlakást a tanulók számára nem tesszük kötelezővé.

[ tovább... ]


„Ballag már a vén diák, tovább, tovább...”

2008. április 30.

„Ballag már a vén diák, tovább, tovább...” – énekelték iskolánk végzősei 2008. április 30-án, reggel 10 órakor a meghatott szülők, diáktársak és tanáraik között. Elérkezett hát a búcsú pillanata, amikor az eddig óvott, védett gyermek, barát, tanítvány kilép az „élet tengerére”, s meg kell próbálnia egyedül irányítani hajóját. Ezekre a nehézségekre és veszélyekre hívta fel a figyelmet beszédében Rozinka Balázs igazgató úr, s arra kérte a tizenkettedikeseket, hogy soha ne felejtsék el azt az útmutatást, amelyet ettől az iskolától kaptak. A hit és a szeretet ereje a legnagyobb megpróbáltatásokon is átsegíti a Krisztust követő embert, erre tanította és nevelte őket éveken keresztül ez a közösség, a jó öreg alma mater. Krúdy Gyula szavai jutottak eszembe, ahogy a búcsúzó diákokat néztem: „Menj hajós, vitorládra szívek vannak hímezve.” Kívánom, hogy ezek a szívek, a szeretet irányítsa és segítse őket egész életükön keresztül.


Diáknap a „Szent Lászlóban”

2008. április 26.

Iskolánk névadójának, Szent László lovagkirálynak az életéről és legendáiról szóló tárlat megnyitása után került sor a diáknap vidámabb, szórakoztatóbb részére. Az új „diákigazgató” átvette a hatalmat jelképező kulcsot Rozinka Balázs igazgató úrtól, s ismertette a programot, amellyel megnyerte és remélhetőleg meg is hálálta választóinak bizalmát. Óriási népszerűségnek örvendett az idén a főzőverseny. Sült a hús, fortyogott a bogrács az árnyas fák alatt, s a zsűri nehéz helyzetben volt, hogy a nyúlpaprikásnak, a halászlének, a gulyásnak vagy a lapcsánkának ítélje e az elsőséget. Persze ebből a diákok mit sem érzékeltek, a szellemi vagy sportvetélkedőről visszatérő fiatalok örömmel csemegéztek az osztály főszakácsai által készített finom falatokból. Diáknap nem múlhat el iskolánkban a hagyományos tűzoltó bemutató nélkül sem, amelyet az idén is nagy érdeklődés övezett, csakúgy mint a lovaglást és a kocsikázást. Ez utóbbit még intézményünk legkisebbjei, az óvodások is örömmel fogadták, akiket a középiskolások vidám zsivaja szintén kicsalt a szabadba. Mindenki talált kedvére való elfoglaltságot ezen a napon, ha nem a vetélkedett, focizott vagy kocsikázott, akkor az önjelölt fodrászaink és sminkmestereink kezei között szépülhetett, vagy bepillanthatott a vattacukor-készítés rejtelmeibe. A rendezvény zárását, a kulcs visszaszolgáltatása jelentette, amitől a diákigazgató igen nehéz szívvel vált meg. Búcsúbeszédében elmondta, hogy a színes és változatos programok előkészítéséért, és azok lebonyolításáért nagy köszönet illeti a DÖK vezetőjét, Hegedűs Árpádnét, és a nevelési igazgatóhelyettest, Béres Jánosnét.


Megszentelték a Szent László életét és legendáit megörökítő grafikákat

2008. április 26.

2008. április 26-án került sor iskolánkban a diáknapra. A színes és változatos programok várták az érdeklődőket, amelyek kellemes és tartalmas kikapcsolódást biztosítottak kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Ekkor került sor annak a grafikai sorozatnak a megszentelésére is, amely iskolánk névadójának életéből, legendáiból elevenít fel részleteket. A gyönyörű képek Szabados István művésztanár tehetségét dicsérik.

Az ünnepélyes alkalomból Rozinka Balázs igazgató köszöntötte a kollégákat és a diákokat. Mint elmondta, „a jogelőd iskolát” 1918-ban a Szent Orsolya rend alapította, mely tanítóképzőként kezdte meg működését. 1948-ban az államosítást követően a római katolikus egyház élt a történelmi lehetőséggel és vállalta a Szent Orsolya rend által visszaigényelt iskola fenntartását, amely szakközépiskolaként működött tovább, és felvette a Szent László nevet. ... A király személyéhez sok legendás esemény és csodatétel kapcsolódott. A nép halála után szentként kezdte tisztelni, majd 1192-ben szentté is avatták. Elsősorban Nagyváradhoz, de Kisvárdához is komoly kötődése van Szent László királynak. Talán ezzel magyarázható névadóként való kiválasztása. A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyének is Szent László a védőszentje." A névadóra való méltó megemlékezés egyik állomása a grafikai sorozat elkészítése. Folytatásként pedig tűzzománc alkotások is készülnek az iskola növendékei által, Bábásné Lakatos Erika irányításával, amelyek szintén a névadó tetteit örökítik majd meg.

[ tovább... ]


Kérjük a tisztelt Szülőket...

2008.

Kérjük a tisztelt Szülőket, hogy adójuk egy százalékát ajánlják fel a Szent László Alapítvány javára.

A kedvezményezett adószáma: 18795189-1-15.

A kedvezményezett neve: Szent László Alapítvány


Versenyeredmények

2008.

A Katolikus Iskolák Országos Döntőjében az asztalitenisz csapatunk harmadik helyezést ért el. A csapat tagjai: Adamenkó Krisztián 9.A, Paszternák Dávid 11.B osztályos tanulók. Egyéniben Adamenkó Krisztián negyedik helyezett lett. A legjobb nyolc közé jutott még Paszternák Dávid és Molnár Imre 12.B osztályos tanuló. Felkészítő tanáruk: Kerezsi Béla.

[ tovább... ]


Kiállítások és lelki gyakorlat

2008.

2007 novemberében a Szent László Katolikus Szakközépiskolában egy gyönyörű tárlatot láthattak az érdeklődők. A kiállított képzőművészeti alkotások az iskola pedagógusainak ügyességét és tehetségét dicsérték. Az intézmény igazgatója, Rozinka Balázs akkor hangsúlyozta, hogy kollégáinak szándéka ezzel a kis bemutatkozással az volt, hogy fiatal tanítványaiknak bizonyítsák, rohanó világunkban léteznek még tartalmas, értékes szórakozási lehetőségek.

A példa ragadós, mondják, s 2008. március 5-én a diákok is megmutathatták munkáikat. A kiállítás létrehozásában óriási szerepe volt a DÖK vezetőjének, Hegedűs Árpádnénak, hiszen a gyerekekkel együtt nagy szeretettel és igényességgel rendezte be a tárlatot. Iskolánk igazgatója elmondta, hogy mennyire büszke tanítványaira, akik társaiknak is példát mutatnak, hogy a drogok és diszkók világa helyett lehet Istennek tetsző , gazdagabb életet élni.

2008 a Biblia éve. Ennek jegyében tekinthették meg az érdeklődők a Magyar Bibliatársulat Alapítvány kiállítási anyagát az iskola kápolnájában. Mosolygó Béla görög katolikus esperes megnyitójában kiemelte a Biblia kulturális és vallástörténeti jelentőségét, és felhívta a fiatalok figyelmét a rendszeres bibliaolvasás fontosságára. A kiállítás aktualitását mi sem bizonyíthatja jobban, mint az, hogy iskolánkban 2008. március 11-13-a között kerül sor a lelki gyakorlatra, ami szintén a Biblia éve jegyében telik. 2008. március 14-én pedig a diákok és a pedagógusok közös zarándoklaton vesznek részt.


Lelki gyakorlat programja

2008. március 10-12

A lelki gyakorlat a Szent László Katolikus Szakközépiskolában március 10-12. napján.

[ tovább... ]


A felvételin elért pontok

2008.

Kedves Tanulók!

A felvételin elért pontokat kódok szerint, szakmacsoportonként megtekinthetitek.


Farsangi mulatság

2008. február 1.

2008. február 1-jén intézményünk apraja-nagyja a farsangra készülődött. Délelőtt 10 órától az óvodások színpompás jelmezeiben és műsorában gyönyörködhettek a vendégek, délután pedig a középiskolások mutatkoztak be. Már napokkal korábban érezhető volt a lázas készülődés, s ennek köszönhetően a zsúfolásig megtelt tornateremben igazán színvonalas produkcióknak tapsolhattak az érdeklődők. A farsangi felvonulást hagyományainkhoz híven a 10. évfolyam osztályfőnökeinek bemutatkozása nyitotta, akik „boszorkányos” ügyességgel főzték ki a buli szabályzatát, amelyet a zsűri elnöke, Rozinka Balázs igazgató úr olvasott fel. Ezután egyenként mutatkoztak be az osztályok, s díszes, különleges maskaráikkal éppúgy elkápráztatták zsűri tagjait, mint fergeteges tánctudásukkal. A döntéshozók nem voltak könnyű helyzetben, végül két első díjat is kiosztottak. A 10. E osztály szép keringőjének, és a 10. C vidám, táncos jelenetének egyaránt egy-egy torta volt a jutalma. A második helyen a 9. B, a harmadikon pedig a 10.A osztály végzett, akik zöldpettyes százlábújukkal nagy sikert arattak a közönség körében. A zsűri különdíjjal jutalmazta a 11.E osztály produkcióját is. Ők minden évben ötletes, különleges műsorral jelentkeznek. Az eredményhirdetést tombolasorsolás követte, majd kezdetét vette a „buli”.


Nyíregyházi kirándulás

2008.

A 2007/2008-as tanév első féléve zárult le idén januárban. Nehéz, fárasztó munka áll mögöttünk, ezért intézményünk vezetősége úgy döntött, hogy egy kellemes estével járul hozzá a kollégák „regenerálódásához”. Nyíregyházára, a Móricz Zsigmond Szánházba invitáltak bennünket, ahol a Valahol Európában című darabot tekinthettük meg. Természetesen egy jól sikerült estéhez hozzá tartozik a vacsora is. Az előadás előtt a Corvin Mátyás Étteremben finom falatokkal vártak bennünket.

[ képek... ]


Díjátadás

2008.

A magyar kormány oktatási és kulturális minisztere megbízásából Rozinka Balázs igazgató úr a magyar kultúra napja alkalmából Arany Katedra Emlékplakettet nyújt át több évtizedes sikeres pedagógusi tevékenysége elismeréseként Szűcs András kollégának.

[ képek... ][ tovább... ]


Jótékonysági bál

2008. január 19.

A hagyomány szerint vízkereszttől hamvazószerdáig tart a farsang időszaka. A korábbi évekhez hasonlóan iskolánk az idén is megrendezte a szülők és nevelők jótékonysági bálját. Január 19-én több mint 120 ember várta izgatottan a bál kezdetét. A jókedv megteremtéséről a 12. E osztály tanulói gondoskodtak, akik dalaikkal és táncukkal igazi latin hangulatot varázsoltak az épület falai közé. Angol nyelvi lektorunk vidám dalát szintén vastapssal jutalmazta a közönség. A vendégeket Rozinka Balázs igazgató úr üdvözölte, köszönetet mondott mindazoknak, akik felajánlásaikkal hozzájárultak a rendezvény sikeréhez, és kiemelte a szülői munkaközösség vezetőinek áldozatos munkáját is. A jótékonysági bál tiszta bevétele 1.050 E forint volt, amelyet az iskola a Szent László Alapítvány alapszabályzatában meghatározott célokra kíván felhasználni.

[ képek... ]


Kisvárdai ökumenikus imahét

2008. január 20.

Az ökumenikus imahetet szervezetten 1964 óta tartják meg a világ országaiban, s csaknem két évtizede Magyarországon. Az imahét alkalmával a különböző felekezetűek (római katolikusok, reformátusok, görög katolikusok) közös istentiszteleteket tartanak és imádkoznak a Krisztusban hivők egységéért. Az idei évben az imahét január 20–án kezdődik. Az országos megnyitó istentisztelettel veszi kezdetét a Biblia éve.

Kisvárdán az imahetek alkalmai du. fél hatkor kezdődnek az alábbiak szerint.

hétfőn a Római katolikus templomban Csiszár Ákos esperes
kedden a Református templomban Mosolygó Béla esperes
szerdán a Görög katolikus templomban Papp János c. apát
csütörtökön a Római katolikus templomban Papp Zoltán káplán
pénteken a Görög katolikus templomban Százvai László ifjúsági lelkipásztor
szombaton a Református templomban Németh János káplán hirdeti az igét.
(MCONET)


Látogatók száma: 18001 | Készítette: Stoni
© 2009. www.szlki-kisvarda.hu - Minden jog fenntartva. Jogi nyilatkozat
Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox | Optimális felbontás: 1280x1024
Tesztelve: Firefox 3.x, Internet Explorer 7 és 8, Google Chrome, Safari 4