Óvoda
2021. március 3., szerda, Szent Frigyes, Szent Kornélia napja van.
Szent László Katolikus Szakközépiskola, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda – Óvoda – Hírek
[ Archívum ]

Sport nap képekben

2013. június 7.

Sport nap volt az óvodában pénteken. Erről készültek a képek, amelyek önmagukért beszélnek.

[ képek... ]


A középső csoport évzárója

2013. május 15.

Képek a középső csoport évzáró ünnepségéről

[ képek... ]


Kiscsoportos évzáró

2013. május 8.

A kiscsoportosok évzárója képekben.

[ képek... ]


Kirándulás

2013. április 25.

Óvodánk két nagycsoportja közös kiránduláson vett részt Nyíregyházán. Voltunk színházban, botanikus kertben, játszóházban. A gyerekek és a pedagógusok is kellemes emlékekkel tértek haza.

[ képek... ]


Rajzverseny óvodánkban

2013. március 22.

Március 22-én a város óvodásai számára rajzversenyt szerveztünk, melyre 35 nagycsoportos korú gyermek jelentkezett.

[ képek... ][ tovább... ]


Pályázati felhívás

2013. március 5.

A kisvárdai Szent László Katolikus Szakközépiskola, Általános Iskola, Kollégium és Óvodában tanítói és óvodapedagógusi állásokat hirdetünk a 2013/2014. tanévre.

Meghirdetett munkahely: 2 fő tanító, 2 fő óvodapedagógus.

A pályázat benyújtásának határideje: 2013. március 26.

[ tovább... ]


„Hűség Krisztushoz, Hűség az egyházhoz”

2013. február 15.

A Hit éve alkalmából Kisvárdán a Római Katolikus templomban is egy hétig lehetett imádkozni a zarándokkereszt előtt. Óvodánk nagycsoportosai is ellátogattak a templomba, ahol Zsolt Atyával beszélgethettek a hitről, hűségről. Megtudhatták, hogy 2,5 méter magas a kereszt, valamint az azon álló feliratot is értelmezték. A beszélgetés végén közösen imádkoztunk.

[ képek... ]


„Ember, emlékezz rá, hogy porból vagy és porrá leszel”

2013. február 13.

„A hamvazószerda arra az ősi hagyományra vezethető vissza, hogy a hívők a vezeklés részeként hamut szórtak a fejükre. Ennek emlékét a mai napig őrzi a szertartás: az előző évben megszentelt és elégetett barka hamujából a pap ezen a napon keresztet rajzol a hívek homlokára, közben pedig ezt mondja: „Emlékezzél, ember, hogy porból vagy és porrá leszel!” A hamu egyszerre jelképezi az elmúlást és a megtisztulást.”
Óvodásaink iskolánk kápolnájában vettek részt a hamvazkodáson.

[ képek... ]


Farsang

2013. február 8.

Február 8-án óvodánk apraja és nagyja jelmezbe bújt, hogy együtt „mulassunk” egy délelőtt erejéig. A közös felvonulás után minden gyermek a szüleivel, vendégeivel a saját csoportjában játékos vetélkedőkön, táncversenyen vehetett részt. A meghívott vendégek a csoportok rövid műsorait is megtekinthették.

[ képek... ]


Balázs áldás

2013. február 5.

Hagyományainkhoz híven az óvoda kicsinyei, és nagyjai iskolánk kápolnájában kapta meg az áldást. Erre az alkalomra imákkal és énekekkel készültünk.

[ képek... ]


Legkedvesebb téli élményem

2013. január 29.

Óvodásainkban ez fogalmazódott meg a kedd délelőtt után. Hiszen János Atya szervezésével a középsős és nagycsoportos gyerekek a szakközépiskolásokkal vívták meg csatájukat. A „kellemes” csata után a középiskolás diákok még meg is szánkóztatták az ovisokat.

[ képek... ]


Házszentelés az óvodában

2013. január 8.

Az óvodánkban a házszentelést János Atya végezte. Minden csoportot külön- külön megszentelt. A gyermekek nagy odafigyeléssel vettek részt a szentelésen, együtt imádkoztak, énekeltek az Atyával. Az óvodában egész nap kellemes rózsa illatban végezhettük munkánkat.

[ képek... ][ tovább... ]


Ébredj, ember mély álmodból….

2013. január 7.

A Szent László Óvoda nagycsoportosai az ünnepre betlehemes játékkal készültek. Nagy megtiszteltetésnek tartották, hogy a Római katolikus templomban, az oltár előtt is előadhatták kis műsorukat. Jó volt látni a hat- hétéves gyermekek megfelelő komolyságát, odaadását.
Reméljük, hogy a gyermekek által elhangzottak eljutottak a hallgatóság szívéhez is.

[ képek... ]


Karácsonyi ünnepség óvodánkban

2013. január 7.

Mit jelenthet egy óvodás korú gyermeknek a várakozás? Olyan, ahogyan mindenkinek készülnie kellene a Vendég- a kisded- érkezésére karácsony előtt. Régen különös gonddal készültek az emberek az ünnepre. nemcsak a házat, és környékét rakták rendbe, hanem az emberi kapcsolataikat is. Úgy tartották: a karácsony az új és a régi, a kezdet és a vég találkozója.

[ képek... ][ tovább... ]


Mézeskalács sütés az óvodában

2012. december 13.

Csöppségeink nagy lelkesedéssel készítették el első, színes mézeskalácsaikat.

[ képek... ]


Mikulás ünnep az óvodában

2012. december 5.

Az adventi időszakban a jócselekedetek gyűjtése fontos óvodánkban, ezzel is készülve Jézus születésére. Az ajándékot adni, és kapni is jó mondást is ismerik gyermekeink. Saját kezűleg készített ajándékokkal kedveskedtek szüleiknek ebben az évben is Mikulás napjára. Kedves verseket, énekeket tanultak, amit a jó Mikulás meg is hallgatott. Mégis a legnagyobb ajándék a szülők által előadott mese volt.

Buckó, és az elveszett kincs című mesét adták elő a szülők. Két hétig majdnem minden estét az óvodában töltöttek a felkészüléssel, persze mindig jó hangulatban. Munkájukat a gyerekek, és a jelenlévő vendégek is nagy-nagy tapssal jutalmazták.

[ képek... ]


Lelki beszélgetés János Atyával az óvodában

2012. december 4.

A két nagycsoport az utolsó lelki beszélgetés alkalmával az advent jelentőségéről beszélgetett János Atyával. Mit jelenthet egy óvodás számára a felkészülés a kis Jézus érkezésére. Először is a jócselekedetek gyűjtését, nem csak az óvodában, hanem otthon is. Mit is jelent a négy gyertya az adventi koszorún, mi a jelentősége a színeknek.
Gyermekeink a feltett kérdésekre ügyesen válaszoltak, és kötetlen, jó hangulatban beszélgettek az advent jelentőségéről.

[ képek... ]


Az első gyertyagyújtás

2012. november 30.

November 30-án a szülők segítségével díszítettük fel az óvodát, majd késő délután a gyermekek és a szülők, az óvodai dolgozók Zsolt Atya jelenlétében gyújtották meg a várakozás első gyertyáját.

[ képek... ][ tovább... ]


Óvodánk

2012. november

Pillanatképek az óvoda életéből.

[ képek... ]


A temetőkertben jártunk

2012. november 7.

Már hagyomány, hogy mindenszentek, halottak napja körül az Orsolya-rendi apácák sírjait felkeressük, sírjaikhoz virágot viszünk, mécseseket gyújtunk emlékükre, együtt imádkozunk lelki üdvükért. Ebben az évben is így tettünk, és a szemerkélő eső ellenére is együtt imádkoztunk az apáca síroknál.

[ képek... ][ tovább... ]


Múzeumi nap

2012. október 12.

A kisvárdai Rétközi Múzeum „Tanulok, hogy befogadjam” projektje révén egy egész délelőttöt tölthettünk el a múzeumban.
A népi hangszereket Hajdú Ágota mutatta be a gyermekeknek, dallal, mesével. Ami a gyermekek számára külön öröm volt, hogy kézbe is vehették a hangszereket, és meg is szólaltathatták. A délelőtt hamar eltelt, a gyermekeink élvezettel, és nagy odafigyeléssel vettek részt a foglalkozáson.

[ képek... ]


Termésáldás

2012. október 12.

Óvodánkban már több éve hagyomány, hogy az őszi termések gyűjtése során termésbábokat készítünk az óvodás gyermekekkel. Majd egy kiállítás alkalmával az iskolalelkész megszenteli a terméseket.

[ képek... ][ tovább... ]


Egy új év kezdete

2012. szeptember 11.

A Szent László Óvoda kisóvodás és szülői közössége a napokban megemlékezett Szűz Mária születésének és nevenapjának emlékéről.

[ képek... ][ tovább... ]


Egy új csoportban

2012. szeptember 3.

Óvodánk hatodik évet kezd az új épületben. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy ezt az évet bővítéssel kezdhettük. A nyáron egy új csoporttal bővítették óvodánkat, így már öt csoporttal működünk.
A gyermekek nagy örömmel vették birtokukba az új csoportszobát, és nagy örömmel üdvözölték Bosák Nándor püspök urat, aki megszentelte az új csoportszobát.

[ képek... ]Látogatók száma: 19819 | Készítette: Stoni
© 2009. www.szlki-kisvarda.hu - Minden jog fenntartva. Jogi nyilatkozat
Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox | Optimális felbontás: 1280x1024
Tesztelve: Firefox 3.x, Internet Explorer 7 és 8, Google Chrome, Safari 4