Óvoda
2021. március 3., szerda, Szent Frigyes, Szent Kornélia napja van.
Szent László Katolikus Szakközépiskola, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda
[ Archívum ]

Advent megélése a nagycsoportban

2011. december 7.

Negyedik éve vagyunk együtt, negyedik éve plántáljuk egymás lelkében az Isteni jóságot, krisztusi szeretetet, mely mind- mind elvont fogalom a gyermekek számára.

[ képek... ][ tovább... ]


Mikulás-várás

2011. december 6.

Gyermekeink életében minden ünnep valami szépet, jót jelent. A mikulás várása talán az egyik legjobban várt ünnepük. A csoportokban az előkészületek alatt megismerték, felelevenítették Szent Miklós püspök életét, tetteit. Minden csoport szebbnél-szebb barkácsolással, verssel, énekkel készült a nagy napra. A vállalkozó kedvű szülők sem unatkoztak, mert a gyermekeknek A sündisznó című magyar népmesét dramatizálták el, ami nagy sikert aratott mind az óvodások, mind a szülők előtt.

[ képek... ][ tovább... ]


Advent

2011. december

Óvodánk legújabb büszkesége Janecskó Pál, 6 éves nagycsoportos kisfiú.
Október 20-án ötödik alkalommal rendezték meg a Felső-Szabolcs térség középiskolás csapatainak sakknapját.

[ tovább... ]


A sakkbajnok

2011. október 20.

Óvodánk legújabb büszkesége Janecskó Pál, 6 éves nagycsoportos kisfiú.
Október 20-án ötödik alkalommal rendezték meg a Felső-Szabolcs térség középiskolás csapatainak sakknapját.

[ tovább... ]


Termésáldás az óvodában

2011. október 19.

A nagycsoportos gyermeke egy nagyon érdekes üzemlátogatáson vehettek részt. A helyi fékbetét-gyár napi munkájába tekinthettek be. A látogatás megszervezésében két szülő aktív közreműködésére is szükség volt. Bodnár József és felesége Melinda az utazást, míg az üzemben való „idegenvezetést” Kristófné Szentmiklósi Emília szervezte meg.

[ képek... ][ tovább... ]


Üzemlátogatás a Caroflexben

2011. október 17.

A nagycsoportos gyermeke egy nagyon érdekes üzemlátogatáson vehettek részt. A helyi fékbetét-gyár napi munkájába tekinthettek be. A látogatás megszervezésében két szülő aktív közreműködésére is szükség volt. Bodnár József és felesége Melinda az utazást, míg az üzemben való „idegenvezetést” Kristófné Szentmiklósi Emília szervezte meg.

[ tovább... ]


Síppal, dobbal, nádi hegedűvel

2011. október 12.

A Kisvárdai Rétközi Múzeum őszi programsorozatának köszönhetően egy nagyon kellemes bemutatónak voltunk részesei. Megismerkedhettek a középső és nagycsoportos gyermekek a síppal, dobbal, nádi hegedűvel, tárogatóval és sok-sok érdekes hangszerrel. Az előadónak köszönhetően tánccal, mozgással, énekléssel egybekötve a Zene világnapja alkalmából gyermekeink kis muzsikusokká lehettek.

[ képek... ]


Állatok világnapja

2011. október 3.

A mi kis óvodai közösségünk az állatok világnapja alkalmából egy rövid kiránduláson vett részt. Anarcson jártunk, egy magán állatfarmon, ahol szinte testközelben ismerkedhettünk meg a legtöbb ház körül élő állattal / marha, tyúk, sertés…/, valamint hazánkban nem honos állatokkal is /emu, strucc/.

[ képek... ][ tovább... ]


„Te légy anyám…!”

2011. szeptember 12.

Szűz Mária minden ember égi édesanyja. A Szűzanya szeretete példát mutat mindenkinek arra, hogyan lehet méltóan, boldogan együtt élni. A Szűzanya szándéka szerint a lelki megújulásnak a családokból kell kiindulnia.

[ tovább... ]


Sport nap az oviban

2011. június 6.

Június 10-én kellemes délutánra számíthatnak azok, akik ellátogatnak intézményünk sportpályájára. A programokat 13:30-kor kezdjük. Az intézmény udvarán felavatott Szent László szobornál kezdjük a délutánt. Megemlékezünk névadónkról, koszorút helyezünk el a szobornál.

[ tovább... ]


Kirándulások

2011. június 6.

Nevelési feladataink között szerepel, hogy évente egyszer a gyermekek csoportkiránduláson vesznek részt. Hagyomány, hogy ezen a napon minden gyermeket egy-egy felnőtt kísér. Így nem csak a gyermekek, de a szülők is jobban megismerhetik egymást, hiszen a mindennapokban a rohanó világban erre kevés esély van.

[ tovább... ]


Köszöntő anyák napjára

2011. május 25.

„Akinek van édesanyja,
Boruljon ölébe.
Tekintsen a mennyországra,
S adjon hálát érte.”


Minden év májusának első vasárnapján az édesanyákat köszöntjük. Megköszönjük mindazt, amit egy anya csak adhat gyermekének. Így történt ez ebben az évben is. A kiscsoport és a középső csoport az évzárói ünnepséget összekötötte az anyák napi köszöntővel, míg a nagycsoportosok meglepetés műsorral készültek édesanyjuknak.

[ képek... ]


Most rajtunk a sor, mutassuk meg, hogy számíthatnak ránk!

2011. április 19.

Nagy megtiszteltetés érte a középső csoportos gyermekeket és óvónőit az év elején. A Soma alapítvány kuratóriumának tagjai felkértek bennünket, hogy az idei gálájukon lépjünk fel. Nagy örömmel tettünk eleget ennek a felkérésnek, hiszen már ebben a korban nevelhetjük gyermekeinket, hogy nem csak kapni, de adni is öröm.

[ képek... ][ tovább... ]


„...évente egy nap szenteltessék a madarak és fák védelmében.”

2011. április 19.

„A fa a legősibb, az egész világon elterjedt, egyetemes növényszimbólum. A fa az örök fejlődés és megújulás, a termékenység; a kiszáradt fa az elmúlás jelképe. A magyar népmesékben is gyakorta találkozunk vele: égig érő fa, aranyalmafa. Az életfa ágai az égi világba vezetnek, gyökerei az alvilába nyúlnak; utat szimbolizál, amelyen a sámánok, táltosok, mesehősök az égbe vagy alvilágba juthatnak.”

[ tovább... ]


Eredményhírdetés

2011. március 21.

Ebben a nevelési évben is meghirdettük városunk óvodásai részére rajzpályázatunkat. A család éve alkalmából a pályázatot "Legszebb napom a családommal" címmel vártuk. Öt óvodából 51 többféle technikával készült munkát kaptunk. Szakavatott zsűri értékelte a munkákat. Az ünnepélyes díjátadó ünnepségre minden pályázót meghívtunk, ahol minden gyermek jutalomban részesült. Az eredményhirdetés után közös barkácsolással, és tízóraival zártuk a délelőttöt. Óvodánk nagycsoportosai is készítettek rajzokat, melyből kiállítást rendeztünk be.

[ képek... ][ tovább... ]


Hogyan dolgoznak egy étteremben?

2011. március 17.

Ebben a nevelési évben a középső csoportban célul tűztük ki, hogy a szerepjáték kialakítása érdekében, minél több foglalkozási ággal megismertetjük a gyermekeket. Mi is lehet erre a legjobb alkalom? Ha a gyermek saját szüleit, ismerős felnőttet lát munka közben. Így látogattunk el az Amadeus étterembe, ahol megismerkedhettünk a pincérekkel, azok munkájával. A vállalkozó szellemű gyermekek ki is próbálhatták a „pincér szakmát”. Bekukkanthattunk a konyhába, láthattuk a szakácsot, és a segítőinek munkáját is. Persze a vendéglátás sem maradt el, melyet külön köszönünk.

[ képek... ]


Babakiállítás óvodánkban

2011. február 16.

Nagy örömünkre szolgált kolléganőnk felajánlása: szeretne egy állandó babakiállítást óvodánkban. Erre azért is gondolt, mert így mások is láthatják kedves babáit.Dr. Csontó Lászlóné (Éva óvó néni) magángyűjteményében a világ minden részéről vannak babák, Franciaországtól Japánig. Egyik babájának a ruháját az egykori orosz cári udvar szabóságban varrták, mégpedig a cár ruhájának anyagából. A négygyermekes családanya akkor kezdett el babákat gyűjteni, amikor gyermekei lassan kirepültek a családi fészekből. Maga is készített és készít játékokat gyermekeinek és óvodásainak, ezekből sokat őriz "filléres emlékként". Gyűjteményének minden egyes darabja kedvence, mert szerinte valamennyinek nem csak külön története, hanem egyénisége és lelke is van.

[ képek... ]


Balázs áldás

2011. február 3.

Szent Balázs püspök már a kora középkorban nagy tiszteletnek örvendett a keresztények között. Legendája, hogy egy szegény asszony fia halszálkát nyelt, már fuldoklott, mikor a püspök megmentette az életét. Sziklába vájt cellában élt, az asszonyok gyertyát és élelmet vittek neki. A püspök kérte őket, hogy minden évben szenteltessenek gyertyát a tiszteletére. Innen ered a gyertyás Balázs-áldás a torokfájás ellen.

Hagyományainkhoz híven ebben az évben is február 3-án torokáldásban részesültek gyermekeink, és a felnőttek is a Római katolikus templomban. Már napokkal a közös templomlátogatás előtt megkezdődött a gyermekek ismereteinek felelevenítése, az ismeretek nyújtása Szent Balázs püspök éltével, csodatetteivel kapcsolatosan. Ez a nap mindig különleges gyermekeink számára, amit később a játékukban, rajzaikban is szívesen feldolgoztak.

[ képek... ]


Látogatók száma: 19843 | Készítette: Stoni
© 2009. www.szlki-kisvarda.hu - Minden jog fenntartva. Jogi nyilatkozat
Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox | Optimális felbontás: 1280x1024
Tesztelve: Firefox 3.x, Internet Explorer 7 és 8, Google Chrome, Safari 4