Óvoda
2021. március 3., szerda, Szent Frigyes, Szent Kornélia napja van.
Szent László Katolikus Szakközépiskola, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda
[ Archívum / 2009 ]

Emlékezés a halottakra

2009. július 15.

Óvodánkban évek óta hagyomány, hogy a halottak napjához közeledve a középső és nagycsoportosok ellátogatnak a temetőre, ahová virágot és mécseseket visznek a gyermekek. Így történt ez ebben az évben is, amikor a Római Unióhoz tartozó Szent Orsolya rendi apácák sírjaihoz látogattunk el. Meggyújtottuk a mécseseket, gyertyákat, elhelyeztük az emlékezés virágait, majd közösen imádkoztunk.

[ képek... ]


Az óvó nénik is játszani tanultak

2009. július 15.

Október utolsó hétfőjén érdekes nap várt óvodánk pedagógusaira. A vizuális észlelés fejlesztési lehetőségei az óvodás korú gyermekek életében címmel tartották nevelési értekezletüket. A fejlesztés lehetőségeit játékokon keresztül a gyakorlatban is kipróbálhatták az óvó nénik. Bátran mondhatjuk, hogy ezen a napon mi is gyermekként játszottunk és reméljük, hogy a kipróbált játékokat majd a gyermekek is szeretni fogják.

[ képek... ]


Itt van az ősz, itt van újra...

2009. július 15.

Megérkezett az ősz, ami nagyon sok élménnyel gazdagította gyermekeink mindennapjait. A pálya, a park, és az óvoda teljes környezete nagyon sokféle lehetőséget biztosít a gyűjtésre, megfigyelésre. Minden csoport nap mint nap lelátogat a pályára egy rövid időre, és a természet változásait közelről figyelhetik meg a gyermekek. Az óvoda közös helységeit, csoportszobáit is igyekeztünk az évszaknak megfelelően díszíteni.

[ képek... ]


Babakiállítás a Rétközi múzeumban

2009. július 15.

Nagyon szép eseménnyel kezdődött számunkra ez a nevelési év. Kolléganőnk, Dr. Csontó Lászlóné Éva babagyűjteményéből nyílt kiállítás a Rétközi Múzeumban. Éva már több éve gyűjti a babákat. Nem csak gyűjti, készíti, szereti is őket. A több mint száz babából álló kiállításon szerepelnek népi viseletbe öltözöttek, különlegességek, melyek a világ számos részéből kerültek Évához. Minden babának története van, mindegyikhez kapcsolódik valamilyen szép emlék. Egy sarkot alakítottak ki a szervezők, ahol egyes babákkal akár játszani is lehet. A kiállítás megnyitóján az Óvoda nagycsoportosai adtak rövid műsort, valamint Markó Fruzsina volt óvodásunk gitárjátékát hallgathatták meg a vendégek.
A kiállítást Dudásné Popovics Angéla kollégánk nyitotta meg.
A kiállítás 2008. december 1-ig tekinthető meg Kisvárdán a Rétközi Múzeumban.
A kiállítás mottója is lehetnek a következő sorok, melyek Évára is igazak:

„A babának két lelke van, de lehet, hogy három.
Az egyiket a készítője lehelte belé,
a másikat a kislány, aki játszott vele,
a harmadikat a gyűjtő, aki szereti és megbecsüli.”

[ képek... ]


Az óvodánk védőszentjének napja

2009. július 15.

Június 6-án ebben az évben is megünnepeljük óvodánk védőszentjének, Szent Lászlónak a napját. A hagyományainkhoz híven most is szervezzük az akadályversenyt, melyre a szülők-gyermekek alkotják majd a csapatokat. A kellemes versengést a közös piknikkel zárjuk majd.


Mi szeretjük a természetet

2009. július 15.

Minden évben, májusban a gyermekekkel-szülőkkel együtt csoport kirándulásokat szervezünk. A kirándulások útiköltségének egy részét az óvoda alapítványa támogatja. A kiscsoportosok május 23-án Sóstóra a Vadasparkba látogatnak el. A Nagycsoportosok május 29-én Petneházán egy dolgos, kézműves napot töltenek el. Itt a különböző ház körül élő állatokat is megfigyelhetik. A középső csoportosok május 3o-án kelnek útra. Az egyik csoport Sárospatak nevezetességeivel ismerkedik meg. A másik csoport Pálházáig autóbusszal, majd erdei vasúttal Kőkapuig utazik. Reméljük mind a négy csoportunk szép időben, sok szép élménnyel gazdagodik majd ezeken a napokon.


A legszebb hónap

2009. július 15.

Május nemcsak a természet megújulása miatt az egyik legszebb hónapja az évnek. Ilyenkor köszöntjük az édesanyánkat, akitől az életet kaptuk. Persze nem felejtkezhetünk meg a nagymamákról, keresztszülőkről sem. Nagycsoportosaink az elkészített ajándékaikat május első vasárnapján otthon köszöntik édesanyjukat. Hagyományainkhoz híven ebben az évben is megemlékeznek csoportjaink erről a szép napról, az évzárókkal egybekötve.

A kiscsoport: április 31-án.
Középső I.: május 9-én.
Középső II.: május 16-án.
Nagycsoportosaink május 23-án búcsúznak el az óvodai élettől.


Kérjük a tisztelt Szülőket, hogy adójuk egy százalékát ajánlják fel az óvoda javára.

2009. július 15.

A kedvezményezett adószáma: 18797569-1-15
A kedvezményezett neve: Szent László Egyházi Óvoda Gyermekeikért Alapítvány


Látogatók száma: 19838 | Készítette: Stoni
© 2009. www.szlki-kisvarda.hu - Minden jog fenntartva. Jogi nyilatkozat
Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox | Optimális felbontás: 1280x1024
Tesztelve: Firefox 3.x, Internet Explorer 7 és 8, Google Chrome, Safari 4