Óvoda
2021. március 3., szerda, Szent Frigyes, Szent Kornélia napja van.
Szent László Katolikus Szakközépiskola, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda
[ Archívum / 2008 ]

A tél

2008. december

Reményeink szerint szép, és minden jóban gazdag, boldog új évet kezdtünk el. Igyekszünk kihasználni a tél adta lehetőségeket a szabadban / hógolyózás, szánkózás stb./. Február elején hagyományainkhoz híven Balázs-áldáson fogunk részt venni a római katolikus templomban. Előtte megismertetjük gyermekeinkkel életkori sajátosságuknak megfelelően Szent Balázs püspök életét, csodatetteit. Február első péntekére Farsangi mulatságot szervezünk a szülők és gyermekek részvételével. Minden óvodásunk jelmezt ölt majd, játékos vetélkedőkkel próbáljuk hangulatossá, élménytelivé varázsolni ezt a napot.


Adventi ünnepkör az óvodában

2008. december

A karácsonyra való felkészülést elkezdtük november végén, amikor a szülők, gyermekek, dajka nénik, és óvó nénik segítségével ünnepi díszbe öltöztettük óvodánkat. Öröm volt nézni az ügyeskedő kezeket, majd a munka végén a gyermekek, felnőttek csodálkozó szemeit, milyen szép is így az óvoda, ezt közös munkával hoztuk létre. Egy nappal később ismét a szülők segítségével az óvodai közös karácsonyfára való díszek elkészítése várt ránk. Ez a tevékenység is vonzotta a szülőket, jó hangulatban telt a munkadélután, és a díszek is mutatósak lettek. A lelki felkészülést a bibliai történetek megismerése mellett a léleknyitogató percek is segítették, melyet az iskolalelkészünk tartott. Ezeket az alkalmakat az óvodába járó gyermekeink nagyon szeretik, és várják. Ajándékot kapni jó, mi szeretnénk, ha az adás örömét, is átélhetnék gyermekeink ezért saját kezű ajándékokat barkácsoltunk, amit az otthoni karácsonyfára is elhelyezhettek a családok. A karácsonyi óvodai ünnepségre minden korcsoport szépen felkészült, az ünnepség tetőpontját a nagycsoportosok szívhez szóló betlehemes játéka adta. Az év méltó zárásaként a nagycsoportosok az intézményi karácsonyi műsor keretében a szakközépiskola valamennyi tanulója előtt is eljátszották a kis Jézus születését.

[ képek... ]


Mikulás az óvodában

2008. december

Minden évben nagy várakozás előzi meg a Mikulás napot óvodánkban. Már hagyomány óvodánkban, hogy a vállalkozó szülők meglepik egy dramatizálással az óvoda minden ki lakóját. Ebben az évben a Ludas Matyi című mesét játszotta el a szülőkből verbuválódott színjátszó csapat. A „színészeink” esténként teljes beleéléssel készültek a fellépésre. Saját készítésű eszközökkel, kölcsönkért jelmezekkel igyekeztek még látványosabbá tenni az előadást. Már a próbák alatt kiderült, hogy egy nagyon jó humorú, egymást mindenben segítő, bátorító csapattal dolgozhattunk. A kemény, odaadó munkának meg is lett a gyümölcse, hiszen a gyermekek együtt éltek az előadással, a végén nagy tapssal, és az elmaradhatatlan „Vissza!” felkiálltással jutalmazták a szülőket. Reméljük, hogy jövőre is találunk vállalkozó szülőket egy jó játékhoz. Természetesen a jó öreg Mikulás bácsinak is nagyon örültek gyermekeink, akit dalokkal, versekkel köszöntöttek. A Mikulás nem érkezett üres kézzel, minden apróságunk kapott tőle ajándékot.

[ képek... ]


Jótékonysági bál

2008. november

Óvodánk szülői munkaközösségi tagjaival karöltve Új Bor Bált szerveztünk november 10-re. Örültünk a szülők aktív segítségnyújtásának a szervezésben. Jó volt látni, hogy a környékünkön élő vállalkozók, magánemberek is szívesen támogatták kezdeményezésünket, melynek célja az udvari homokozók árnyékolásának megoldása. Az estét a Doctorock Színtársulat három tagja: Péter Dániel, Oláh Enikő, Ragány Mihály nyitotta meg szívhez szóló dalokkal. A tánchoz a kedvcsinálót a Szabolcs Alapfokú Tánciskola tagjai, Barkaszi Zsuzsa tanítványai szolgáltatták.

[ képek... ][ tovább... ]


Készülődés az ünnepre

2008. november

Hagyományaink egyik legszebb momentuma a karácsonyi készülődés. Az Advent közeledtével elkezdjük az előkészületeket. November 28-29-én ünnepi díszbe öltöztetjük az intézményünket a gyermekek és a szülők segítségével. A Mikulást Szent Miklós legendájával kapcsoljuk össze. Az elmúlt évhez hasonlóan a szülők segítségét kérjük a nap emlékezetessé tételéhez. A bátor, szerepet vállalók segítségével a Ludas Matyi című mesét fogják dramatizálni. Ezt az évet egy közös karácsonyi ünnepséggel zárjuk, melyből minden csoport aktívan ki veszi a részét.


Lovas napon voltunk

2008. október

Nagycsoportosaink szülői segítségének köszönhetően egy őszi lovagló napon vehettek részt. Kipróbálhatták a póni fogatot, valamint minden gyermek lóháton is ülhetett. A nem mindennapi élmény mellett az ősz szépségeit is felfedezhették: láthattak almáskertet, szőlőültetvényt, erdőt is. Jó alkalom volt ez a nap a piaci forgatag megtekintésére is. Nagyon jó élményekkel tértek vissza az óvodába gyermekeink. Köszönet a szép napért a szülőknek.


Szent Imre rajzpályázat

2008. október

Árpádházi Szent Imre születésének 1000. évfordulója alkalmából a kiskunmajsai Szivárvány Katolikus Óvoda rajzpályázatot hirdetett óvodás korú gyermekek számára. A nagycsoportos gyermekeinkkel megismertettük Szent Imre életét. Imre herceg a krónikák szerint „tudós és szent” volt. Általában imádkozva, liliommal, gyertyákkal ábrázolták. Gyermekeink vegyes technikával készítették el pályázati munkáikat. Minden rajzot oklevéllel jutalmaztak. Külön örömmel töltött el bennünket, hogy Kőrizs Bella különdíjban részesült. Gratulálunk!


Emlékezés halottainkra

2008. október

Évek óta szokás óvodánkban, hogy a halottak napjához közeledve ellátogatunk a temetőbe, virágot viszünk, mécsest, gyertyát gyújtunk. Ebben az évben a két középső csoport a nagyok segítségével sétált ki a temetőbe az intézményünk által felújított, felavatott Római Unióhoz tartozó Szent Orsolya rendi apácák sírjaihoz. A síroknál gyermekeink imát mondtak, énekeltek.


A mi óvodánk

2008. szeptember

Már a második nevelési évet kezdhettük a szép új épületünkben. Igyekeztünk belakni az elmúlt évben az óvodát, ami jól sikerült. Szeptemberre a csoportok új sötétítő függönyöket kaptak, melynek színét minden csoport saját ízlésének megfelelően választhatta ki. Ezen kívül a tornatermünk, melegítő konyhánk árnyékolása is megoldódott a nyári szünetben.


Látogatók száma: 19799 | Készítette: Stoni
© 2009. www.szlki-kisvarda.hu - Minden jog fenntartva. Jogi nyilatkozat
Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox | Optimális felbontás: 1280x1024
Tesztelve: Firefox 3.x, Internet Explorer 7 és 8, Google Chrome, Safari 4