Kollégium
2020. augusztus 9., vasárnap, Szent Román, Emod napja van.
Szent László Katolikus Szakközépiskola, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda
[ Hírek ]
Kollégiumi élet

2012. december 1.

Amikor 2010. augusztus 31-én átléptem az intézmény küszöbét, még nem tudtam, hogy mi vár rám. Féltem a kollégium rejtelmeitől. Örömmel mondhatom, hogy feleslegesen aggódtam, hiszen ez a kis közösség mára már egy nagy családdá kovácsolódott össze. A kollégium a második otthonom. Itt családias és jó a hangulat, sokat viccelődünk. Persze vannak szabályok, amiket be kell tartani, de megéri. Sok programon vehetsz részt: gólyaavató, bibliakör, mikulás, közös főzések … és még sok-sok más dolog. Sokan vannak, akik azért nem akarnak kollégisták lenni, mert azt mondják, nem tudnának tanulni.
Ha valaki akar tanulni az, úgy is megoldja. Itt életre szóló barátságok köttetnek. A szünetek alatt is tartjuk egymással a kapcsolatot és várjuk a találkozást.
Egyszóval jó kollégistának lenni!
/Bógár Szabina 11.D/


Kollégiumi főzés

2012. szeptember 11.

2012. szeptember 11-én az elmúlt tanév zárásaként és az új tanév köszöntése alkalmából kollégiumi főzésre került sor. Lázas készülődés előzte meg ezt a napot. Mindenki kivette részét a munkából: bevásárlás, az alapanyagok előkészítése, az asztalok letakarítása és elhelyezése. A menü bográcsgulyás és palacsinta volt. Meghívtuk Kerezsi Béla igazgató és Németh János iskola lelkész urakat is. Köszönjük a szép délutánt és nevelőink segítségét.
Bógár Szabina 11.d

[ képek... ]


A kollégista diákok búcsúja végzős társaiktól

2012. május 3.

Talán még emlékeztek arra a napra, amikor négy évvel ezelőtt, kilencedikesekként léptetek be e falak közé. Nem tudtátok mire számítsatok, hiszen egy új hely, új iskolatársak és új tanárok vártak titeket. Kis gólyák lettetek mindnyájan, és a kezdeti nehézségeken kollégiumi nevelőtök, Valika néni segített át benneteket.

[ képek... ][ tovább... ]


Közgyűlés a kollégiumban

2012. március 8.

2012. március 8-án tartottuk félévzáró közgyűlésünket. Orbán Ágnes 12. E osztályos tanuló a kollégium kulturális életéről készített beszámolójával nyitotta meg az eseményt, majd Veress Ákos 10. E osztályos tanuló, a kollégium tanulmányi felelőse értékelte a tanulmányi munkát. Hajdúné Veres Erzsébet, kollégiumunk vezetője a versenyek eredményeiről számolt be, és átadta a díjakat a helyezést elért tanulóknak.
Kerezsi Béla igazgató úr a kollégium távlati fejlesztési tervét ismertette. A nők napjáról persze a fiúk az idén sem feledkeztek meg, és a közgyűlés végén köszöntötték a kollégium leánytanulóit, majd közös ünnepi vacsorával zártuk a napot. (Dóka Annamária)

[ képek... ]


Kollégiumi pillanatok

2012. január 20.

A kollégisták élete merőben más, mint azoké a diákoké, akik nap mint nap bejárnak a környező településekről. Nekünk ez a hely a második otthonunk, s az itt élő gyerekek és nevelőik igazi családot alkotnak. Ide megyünk „haza” egy-egy nehéz iskolai nap végén, itt találunk megértést és segítséget, ha bánatunk van, s örülni is együtt örülünk minden sikernek.

[ tovább... ]


Mikulás és gólyaavató

2012. január 10.

A Mikulás érkezése a kollégisták életében mindig fontos alkalom volt, hiszen már évek óta ekkor kerül sor a kilencedikesek avatására is. Az idén is felhangzott a fogadalom szövege, amelyben az „ifjú gólyák” ígéretet tettek, hogy:
"Én ............ a Szent László Katolikus Szakközépiskola Kollégiumának legkisebb lakója, fogadom, hogy a házirend valamint a napirend szabályait betartom.

[ képek... ][ tovább... ]


„Szeretet és meghitt együttlét járja át az egész világot.”

2012. január 10.

Ezeket a gondolatokat Szabó Huba szép karácsonyi versében olvashatjuk, s ennek jegyében készülődtünk a kollégiumban mi is Jézus eljövetelére. Hagyományainknak megfelelően kis közösségünk minden tagja a fenyő körül sürgölődött, együtt díszítettük fel a fát.

[ tovább... ]Látogatók száma: 10602 | Készítette: Stoni
© 2009. www.szlki-kisvarda.hu - Minden jog fenntartva. Jogi nyilatkozat
Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox | Optimális felbontás: 1280x1024
Tesztelve: Firefox 3.x, Internet Explorer 7 és 8, Google Chrome, Safari 4