Kollégium
2020. augusztus 9., vasárnap, Szent Román, Emod napja van.
Szent László Katolikus Szakközépiskola, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda
[ Archívum ]

Karácsony

2009. december 20.

„A közénk jött Jézus
Derűt, nyugalmat hoz
Az egész világnak
Békét ajándékoz.”


És mi vajon hogyan válaszolunk Isten ajándékára – nagy szeretetére? Egyáltalán felismerjük-e Őt? Mert vele,a szeretettel - nap mint nap mindnyájan találkozunk. Ő kopogtat hozzánk a betegséggel, vagy éppen Ő az, aki várja, hogy rányissuk az ajtót…… Ha hozzánk becsöngetnének, lehet, hogy mi is bezárnánk az ajtót? A Karácsony valóban a család ünnepe? – és nem elsősorban a közénk jött Jézusé? Ha nem fogadjuk be Jézust igazán szívünkbe, hogyan leszünk Vele eggyé a Feltámadásban?!
Mert hiába született meg Jézus Betlehemben, ha nem születik meg a Te szívedben!

[ képek... ]


Virrassz még és imádkozz még! Jézussal ébren, virrassz az éjben!

2009. december 3.

Krisztus mindannyiunkat felszólít: „Virrasszatok és imádkozzatok, hogy kísértésbe ne essetek!”Lelkünk-szívünk, ahogy a jobbért virraszt, fárad illetve a kísértő ellen harcol-kezd rádöbbenni, hogy „minden a mi javunkra, épülésünkre szolgálhat.” XVI. Benedek pápa a 2009/2010. egyházi évet a papok évének hirdette meg. Ebből az alakalomból december 3-án papjainkkal és lelkészeinkkel, imádsággal és énekléssel töltöttük az éjszakát.

[ képek... ]


Megemlékezés Szent Miklós püspökről

2009. december 2.

„Irgalmas Istenünk, alázattal kérünk, Szent Miklós püspök közbenjárására engedd, hogy minden veszedelemben oltalmat találjunk nálad és az üdvösség útján akadálytalanul, haladjunk!” Amen

[ képek... ]


Múzeum-látogatás

2009. november 4.

A Déri Múzeum Munkácsy-termébe lépve különös hangulat keríti hatalmába az embert. A kiállítótermet szinte templommá avatja az a három óriási olajfestmény, amit Krisztus-trilógia néven ismer a művészettörténet. „Munkácsy Mihály tartja a Déri Múzeumban, egész évben a húsvéti lelkigyakorlatot.” Ezt éreztük meg mi is Debrecenben, amikor saját szemeinkkel láthattuk a „csodát”.

[ képek... ]

Karácsonyi ünnepség

2009.

A többi egyházi ünnepünkhöz viszonyítva a karácsonynak van egy különleges varázsa. Sokak számára a legszebb, a legérzelmibb, legalábbis a gyermeki lelket a legmélyebben megható ünnep.

[ képek... ][ tovább... ]


Mikulás

2009.

Megérkezett a Mikulás kollégiumunkba! Az ünnepek örömét gyermekkorunkból hozzuk. Nemcsak gyermekeinknek, nekünk is fontos, hogy a hétköznapokból kiemelkedjenek az ünnepnapok.

[ képek... ][ tovább... ]


Gólyaavatás

2009.

2007. decemberében zajlott le intézményünkben a hagyományos gólyaavató ünnepség. Diákjaink különféle műsorszámokkal kedveskedtek a jelenlévőknek.

[ képek... ][ tovább... ]


Az elmúlt évek kollégiumi eredményei

2009.

Tehetséges tanulóinkat megyei kollégiumi versenyeken indítjuk, illetve figyelemmel kísérjük a KPSZTI által kiírt pályázatokat is. Örömmel számolhatunk be sikereinkről:

[ tovább... ]


Látogatók száma: 10585 | Készítette: Stoni
© 2009. www.szlki-kisvarda.hu - Minden jog fenntartva. Jogi nyilatkozat
Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox | Optimális felbontás: 1280x1024
Tesztelve: Firefox 3.x, Internet Explorer 7 és 8, Google Chrome, Safari 4