Általános iskola
2020. november 30., hétfõ, Szent András apostol, Andrea, Andor napja van.
Szent László Katolikus Szakközépiskola, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda
[ Archívum (2011-2012 tanév) ]

Lorettói litánia

2012. május 17.

Még szinte halljuk a gyermekek anyák napi köszöntőjét és megható énekét a fülünkben, még sokszor simogatja a gondos kis kezek által formált ajándékot a szemünk, ám máris május hónap közepénél járunk. Ebben a hónapban Égi Édesanyánkat is köszöntjük a litániákon.

[ képek... ][ tovább... ]


Anyák napja

2012. május 6.

Életünk minden pillanata arról a meghitt kapcsolatról szól, amit édesanyánktól kaptunk és kapunk, majd később édesanyaként – ha igazán jól figyeltünk – tovább is tudunk adni. Talán igazán csak ekkor értjük meg édesanyánk szeretetének mélységét, csak ekkor fogjuk fel, hogy mennyi áldozatot hozott értünk nap mint nap. Joggal fogalmazódik meg bennünk a gondolat: az édesanya szeretete áll a legközelebb Isten szeretetéhez, hiszen feltétel nélküli és örök.

[ képek... ][ tovább... ]


Országos KIDS leány tornaverseny

2012. április 21.

19. KIDS leány Tornaverseny megszervezésére és lebonyolítására Celldömölkön, a Szent Benedek Katolikus Általános Iskolában került sor 2012. április 21-én.

[ tovább... ]


Farsangi vigasságok

2012. február 17.

Vidám, télbúcsúztató farsangi vigadalmat szerveztünk iskolánk tanulóinak. A három osztály izgalommal és örömteli várakozással készült a nagy napra! Takácsné Makrai Éva munkaközösség-vezető nyitotta meg a mulatságot, melyet megtisztelt jelenlétével Linzenbold József esperes plébános atya, Kálmán József iskolalelkészünk, Bancsi Zoltán, Földes Gábor káplán atyák, valamint Kerezsi Béla igazgató úr, és Suba István igazgató helyettesünk.

[ képek... ][ tovább... ]


Megyei torna diákolimpia

2012. február 7.

Az általános iskolában tanuló első, második és harmadik osztályos lányokból alakult tornászcsapat ebben a tanévben vett részt először a megyei torna diákolimpián.

[ tovább... ]


Az első iskolai tornaverseny

2012. január 12.

A Szent László Katolikus Általános Iskola lány tornászai 2012. január 11-én szülők, hozzátartozók, tanító nénik és az iskolavezetés előtt adtak számot tudásukról. A harmadik és második osztályosok egy évvel ezelőtt, míg az első osztályos kislányok e tanév októberétől készülnek a Magyar Diáksport Szövetség által kiírt tornaversenyre.

[ képek... ][ tovább... ]


V. Egyházmegyei Szavalóverseny

2011. december 10.

A karácsonyi hangulat szellemében , Advent második hetében ötödik alkalommal rendezték meg Nyíregyházán az Egyházmegyei Lelkipásztori Intézet szavalóversenyét, ahol közel 150 versenyző mérte össze felkészültségét, tehetségét. Iskolánkat a másodikosok közül Janecskó Lilla, Kovács Ádám és Vass Milán , a harmadikosokat Kerezsi Ádám, Papp Lóránt és Petranics Vanda képviselte. Verseikkel meghitt, szeretetteljes ünnepváró hangulatot varázsoltak a templom és a kápolna falai közé.

[ tovább... ]


Nálunk is járt a Mikulás!

2011. december 6.

Miklós püspök Myra városában élt. Titokban, de nagyon bőkezűen segítette a rászorulókat. Éjjelente útnak indult és a szegény emberek ablakába pénzt és bőkezű meglepetéseket tett. A nagy adományozó kedves ajándékait, azóta is minden évben várva várja kicsi és nagy egyaránt.

[ képek... ][ tovább... ]


Advent 2011.

2011. december

Az adventi időszak megfoghatatlan titokzatosságát, várakozással teli módját nehéz megérteni a mai embernek. Talán nem vagyok túlzottan elfogult, ha arra gondolok: nekünk, keresztényeknek, mennyivel könnyebb dolgunk van!

[ képek... ][ tovább... ]


A természet csodái, avagy együtt a természetben

2011. őszén

Bársonyosan meleg és napfényes ősz búcsúzott tőlünk az idén. Idősek és fiatalok egyaránt szívesen munkálkodtak portáikon. Betakarították a tavasztól gondosan ápolt növényeik termését, felkészítették virágos ágyásaikat a téli „pihenésre”.

[ képek... ][ tovább... ]


Öltözz pirosba!

2011. november 25.

Pécsről indult az a különleges akció, amely a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyerekeket és családjaikat segítő intézmények számára gyűjt adományokat.

[ képek... ][ tovább... ]


Adventi készülődés

2011. november 24.

Biztos vagyok abban, hogy az adventi készülődés elkövetkező négy hetében vágyakozni, türelemmel várakozni, és nap, mint nap angyalként jót cselekedni: nem könnyű feladat. Még a felnőtteket is magával ragadja a körülöttünk felgyorsult világ, valamint a nagy áruházak idő előtti csillogása.

[ képek... ][ tovább... ]


Rózsafüzér a családokért

2011. október 10.

A borongós októberi időjárás sem tudta kedvét szegni a Szent László Katolikus Általános Iskolába járó gyermekeknek, és az őket kísérő szüleiknek, hogy az esti szentmisén és az azt követő Rózsafüzér ájtatosságon részt vegyenek.

[ tovább... ]


Cigándi kirándulás

2011. szeptember 23.

Szent Gellért napi hagyományainkat követve az első osztályosok szüleikkel együtt Cigándra kirándultak, hogy ezen a kellemes őszi napon közös élményekkel gazdagodjanak.
Kukoricából készítettünk babákat, felidézve a régi korok játékait. A Tájházban megtekintettük a paraszti élet berendezési tárgyait és népművészeti értékeit. Majd az Óvodamúzeumba látogattunk, ahol a gyermekek nagy érdeklődéssel figyelték a régmúlt idők tárgyait. Ebéd után következett a nem mindennapi ügyességet kívánó játékok sora! Tanulóink gólyalábon járhattak, majd a többfordulós kötélhúzás vette kezdetét.

[ képek... ]


Erdei iskola, Napkor – Harangod

2011. szeptember 15.

A második és harmadik osztályosaink az idei tanévet Erdei iskolai programmal kezdték, mely szorosan illeszkedik a tananyaghoz, valamint a környezeti tudatformálás és nevelés elveihez. Sajátos, közös kalandokon át tanítványaink elé felfedezésre alkalmas tanulási helyzeteket állítottunk.
Napkoron megismerkedtünk a tanyasi élettel. Tanulmányozhattuk a lovak és az ember kapcsolatát. Testközelből figyelhettük meg ápolásukat, takarmányozásukat és szokásaikat. A megérdemelt munka jutalma a délutáni egyéni lovaglás volt. A harangodi erdőben folytattuk barangolásunkat, ahol erdőcsoportosulásokat, az erdőgazdálkodást figyelhettük meg.

[ képek... ]


A játék jó, a játék gyönyörű! Pillanatképek 2011. szeptemberében

2011. szeptember 12.

A Szent László Katolikus Általános Iskola tanulói már az első pillanatokban birtokba vették parkos játszóterüket, ahol remek lehetőségek rejlenek meghitt beszélgetésekre, vadgesztenyegyűjtésre, aszfaltrajzolásra vagy „csakúgy” fogócskázásra. Az autók zajától is mentes árnyas udvarunkon nagyon jól érzik magukat tanulóink.

[ képek... ]


Veni Sancte

2011. szeptember 11.

A mai vasárnap is csodálatosan ragyogott a napsugár, és megannyi kisdiák okos szeme, amikor megérkeztek szüleikkel, nagyszüleikkel a szentmisére.
Egyházközségünk szép hagyománya immár, hogy a Veni Sanctéban az Úr irgalmát és segítségét kérjük az előttünk álló tanévre: tanítványok, pedagógusok és szülők közösen. A Szentlélek a jótanács, az Istenfélelem lelke, Tőle reméljük a hűséget, a szorgalmat, és a kitartást az előttünk álló feladatok teljesítéséhez.

[ képek... ][ tovább... ]


Tankönyvek

2011. augusztus 20.

Kedves Szülők!

A Szent László Katolikus Általános Iskolában 2011. augusztus 25-26-án 17:00-19:00 óra között vásárolhatják meg gyermekük tankönyveit.Látogatók száma: 2946 | Készítette: Stoni
© 2009. www.szlki-kisvarda.hu - Minden jog fenntartva. Jogi nyilatkozat
Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox | Optimális felbontás: 1280x1024
Tesztelve: Firefox 3.x, Internet Explorer 7 és 8, Google Chrome, Safari 4